Dadler er et super søtningsmiddel og brukes mye i raw food. Jeg kjøper ferske dadler i internasjonale butikker. En eske koster rundt 30 kroner og holder seg over tid i kjøleskap.
Denne daddelsirupen er super å bruke som søtning på frokostblandinger, desserter eller bær. Jeg laget raw sjokoladegranola forrige helg og har spist granolaen med banan, daddelsirup og rismelk til frokost. Nam!
Raw daddelsirup
- 2 dl dadler
- 2 dl vann
- litt sitronsaft
Kjør dadler og vann i en blender og til en jevn masse. Smak til med litt sitronsaft. Ha sirupen over på en flaske og sett kjølig. Den holder seg minst en uke i kjøleskap.
Sitronsaft tilsetter jeg fordi det fungerer som naturlig konservering slik at sirupen skal holde seg bedre. I tillegg gir den sirupen en litt friskere smak. Det går fint an å lage sirupen uten sitronsaft i.
Daddelsirup er deilig på is :D
LikerLiker
Det tror jeg på :)
LikerLiker
Spennende :) må prøve å lage dette neste gang jeg har kjøpt dadler.
LikerLiker
Anbefales!!
LikerLiker
Kan du skrive konkret på hvilke butikker i Bergen du har funnet disse eskene med ferske dadler? Pleier å kjøpe i løsvekt, men syns de i eskene er mye bedre. Coop hadde de tidligere, men nå har de vært utsolgt lenge…
LikerLiker
De selges på de fleste internasjonale dagligvarebutikker. De har iallfall på Oliven mat ved Marken. Mener også de har på Global Food ved Bystasjonen :)
LikerLiker