Oppskrifter, Raw food
Comments 6

Raw daddelsirup

Dadler er et super søtningsmiddel og brukes mye i raw food. Jeg kjøper ferske dadler i internasjonale butikker. En eske koster rundt 30 kroner og holder seg over tid i kjøleskap.

Denne daddelsirupen er super å bruke som søtning på frokostblandinger, desserter eller bær. Jeg laget raw sjokoladegranola forrige helg og har spist granolaen med banan, daddelsirup og rismelk til frokost. Nam!

Raw daddelsirup

 • 2 dl dadler
 • 2 dl vann
 • litt sitronsaft

Kjør dadler og vann i en blender og til en jevn masse. Smak til med litt sitronsaft. Ha sirupen over på en flaske og sett kjølig. Den holder seg minst en uke i kjøleskap.

Sitronsaft tilsetter jeg fordi det fungerer som naturlig konservering slik at sirupen skal holde seg bedre. I tillegg gir den sirupen en litt friskere smak. Det går fint an å lage sirupen uten sitronsaft i.

6 Comments

 1. Kaia says

  Kan du skrive konkret på hvilke butikker i Bergen du har funnet disse eskene med ferske dadler? Pleier å kjøpe i løsvekt, men syns de i eskene er mye bedre. Coop hadde de tidligere, men nå har de vært utsolgt lenge…

  Liker

  • De selges på de fleste internasjonale dagligvarebutikker. De har iallfall på Oliven mat ved Marken. Mener også de har på Global Food ved Bystasjonen :)

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s