Disse «polarbrødene» har jeg laget en del i det siste. De inneholder mye proteiner og fungerer veldig godt som erstatning for brød. De er lavFODMAP, lavkarbo, glutenfrie og i tillegg superlette å lage. Lavkarbobrød har jeg aldri klart å få sansen for, men disse går ned på høykant. Perfekte å ta med på jobb eller å ha liggende hjemme som erstatning for brød.
Første gang jeg satte tennene i et av polarbrødene, tenkte jeg at det var seigt, omelettaktig og lite godt, men etter noen tygg og med riktig pålegg ble de raskt en favoritt. Jeg foretrekker å spise de med et godt lag med ekte smør, kaviar og kokt egg. Nam!
Polarbrød (6 stk)
- 4 egg
- 4 ss kesam (jeg brukte mager kesam)
- 2 ss fiberhusk/psylliumhusk
- 2 ts bakepulver
- en klype salt
- Visp sammen egg, salt og kesam. Ha i bakepulver og fiberhusk og bland godt til røren er jevn. La svelle i cirka 10 minutter.
- Dekk et stekebrett med bakepapir og legg røren i seks sirkler på brettet.
- Stekes i forvarmet ovn på 225ºC i cirka 10 minutter til de er gyldne.
Polarbrødene kan oppbevares noen dager i en brødpose eller bee’s wrap på kjøkkenbenken.
Hurra, dette må prøves!! 👍🏻 Tusen takk for tips/alternativ til knekkebrød😂😜
LikerLikt av 1 person
Håper de faller i smak :-)
LikerLiker
Jeg har bare 10% lett rømme i huset for øyeblikket. Kan jeg bruke det?
LikerLiker
Jeg har ikke prøvd med rømme selv, men du kan jo prøve. Si gjerne fra hvordan det gikk! :-)
LikerLiker
Disse så gode ut! Tror du kesam kan byttes ut med det tykke på toppen av en boks med kokosmelk, for oss som ikke tåler melk?
LikerLiker
Det aner jeg ikke, men det er jo bare å prøve :-)
LikerLiker
Kan disse fryses?:) så veldig gode ut
LikerLiker
Kan de fryses? 🤗
LikerLiker
Jeg har ikke forsøkt å fryse de selv, men vil tro det går fint.
LikerLiker