På nettsiden UtenMelk.no, fant jeg oppskrift på Biff Stroganoff da jeg lette etter noe å lage til middag som var uten melkeprodukter. Det er ikke alltid fantasien er med meg når jeg må tenke annerledes enn jeg er vant med, så da er det kjekt å kunne finne inspirasjon på nett.
Noen små justeringer i forhold til originaloppskriften ble det som alltid, blant annet brukte jeg frisk champignon i stedenfor hermetisk. Retten ble nydelig og vi kommer garantert til å lage den igjen. Enkel å lage er den også :)
Biff Stroganoff (2-3 porsjoner)
- 500 gram storfekjøtt i terninger
- 1 løk
- 3 ss margarin uten melk (eller olje)
- 4 dl kjøttkraft (jeg brukte grønnsaksbuljong rørt ut i vann)
- 3-4 store champignon og/eller andre friske grønnsaker etter ønske (f.eks paprika)
- salt og pepper
- tomatpurè
- 1 dl havrefløte/soyafløte
- 3 ss hvetemel/glutenfritt mel
- 1 dl vann
- Brun litt og litt kjøtt av gangen på sterk varme. Krydre med salt og pepper og legg kjøttet i en gryte.
- Brun løken og bland den med kjøttet. Tilsett kraften/buljongen og la alt få koke i circa 40 minutter.
- Lag jevning og tilsett under omrøring. Tilsett sopp (og eventuelt andre grønnsaker som mais, paprika, tomat e.l) og la det koke opp på svak varme.
- Smak til med salt, pepper og tomatpurè. Tilsett havrefløte/soyafløte.
Serveres med (grov)ris og salat. En annen variasjon er med potetmos. Jeg bruker havrefløte for å lage potetmos og det fungerer fint.
Nam eg elska pose stroganoffen så denne ska eg testa ud i helgå ellår någe :-P
LikerLiker
Tilbaketråkk: Stroganoff & Rå grøt. « Zen of Carita's Blog