Hovedrett, Oppskrifter, Supper
Legg igjen en kommentar

Ramen – kraftfull nudelsuppe

Ramen er utrolig godt og hvis du har ferdigkokt kraft er det i tillegg utrolig enkelt å lage. Variasjonsmulighetene er mange, noe et kjapt googlesøk vil bekrefte. Basisen i en ramen er kraft og nudler. Miso eller soyasaus kan brukes for å smaksette kraften sammen med grønnsaker, kjøtt og urter.

Jeg har laget ramen av oksekraft og oksekjøtt. Du kan fint bruke kyllingkraft og -kjøtt i stedet for. Kjøttet kan også sløyfes, men du må bruke ordentlig kraft for å få en næringsrik suppe! Jeg koker en stor kjele med kraft av gangen og fryser ned i prosjoner slik at jeg alltid har kraft tilgjengelig. Enkelt og greit!

ramen

 

OBS: Hvis du har IBS og blir bedre av å følge en lavFODMAP-diett kan du erstatte hvitløk med hviløksolje eller fjerne hvitløk fra retten. I tillegg bruker du kun det grønne på vårløken.

Ramen (6 porsjoner)

Til kraften trenger du:

  • 1,5 l oksekraft
  • 6-8 aromasopp (annen sopp kan også brukes)
  • smør eller olje til steking
  • 1 liten løk
  • 1 ts hvitløkspuré eller 1 kinesisk hvitløk
  • 2-3 cm ingefær
  • 2 ts vitam kørnig (økologisk buljong eller havsalt kan også brukes)
  • ca 1,5 dl soyasaus/tamari (gjerne en blanding av søt og vanlig)

Til servering:

  • 1 pk risnudler
  • 6 egg
  • ca 400 g oksekjøtt (pastrami, pulled beef, roastbeef, biffstrimler e.l.)
  • 1 stor bok choi (kan erstattes med kinakål)
  • 1 bunt vårløk
  • 1 bunt koriander
  • 2 noriark (kan sløyfes)
  1. Varm opp oksekraft og smaksett med soyasaus og buljong/salt. Ha presset hvitløk (eller bruk hvitløkspuré) og finhakket eller raspet ingefær i kraften.
  2. Stek sopp og løk i smør eller olje. Ha deretter sopp og løk i kraften og la det småkoke mens du tilbereder resten av ingrediensene. Smak til med mer soyasaus og salt hvis det trengs.
  3. Kok nudler som anvist på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann og sett til sides.
  4. Kok egg i 6-7 minutter. Kjøl de ned i kaldt vann og rens av skallet. Eggene deles i to med en skarp kniv før servering.
  5. Skjær bok choi og noriark i strimler. Snitt vårløken i tynne ringer og finhakk koriander. Del kjøttet i biter eller strimler.
  6. Finn en skål til hver middagsgjest og fyll cirka halve skålen med nudler. Legg oppi to halve egg, litt kjøtt og en liten neve bok choi i hver skål. Fyll opp med kraft og topp med vårløk, koriander og nori like før servering.

ramen

ramen

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s