Tilbehør, Vegansk / vegetar
Comments 11

Bakte søtpotetstaver

Jeg har blitt veldig glad i søtpotet, men jeg bor med en som ikke liker det og dermed blir det bare søtpotet når jeg skal lage mat til meg selv. Det er veldig godt med søtpotetpuré som tilbehør til for eksempel torsk, men favoritten min er bakte søtpotetstaver som jeg spiser som de er, eller dyppet i litt oliventapenade. Nam!

Søtpotet er svært rik på betakaroten og inneholder i tillegg vitamin C, kostfiber og flere andre næringsstoffer. Betakarotenet virker beskyttende på alle kroppens celler, blant annet mot skader på arvestoffet som igjen kan lede til kreft. I tillegg omdannes betakaroten det til aktive vitamin A og inngår dermed i synsprosessen og i normal celledeling. Vitamin A er også viktig for huden, og betakaroten kan angivelig farge huden din nydelig solgyllen uten at det er skadelig (kilde).

søtpotet fries

Bakte søtpotetstaver

  • søtpotet (jeg regner 1 mellomstor søtpotet per person)
  • olivenolje
  • urtesalt og evt provencekrydder eller lignende

Skrell søtpoteten og skjær den i staver. Bland søtpotet, olje og krydder i en skål. Det skal ligge et tynt lag olje rundt alle stavene. Legg stavene utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen 200 ºC i circa 20 minutter. Rør litt i søtpotetene under steking slik at de blir jevnere stekt.

11 Comments

  1. HanneM says

    Jeg lager noen ganger mat i flere former. I går ville familien ha fløtegratinerte poteter, men hadde lite poteter og «spedde på» med søtpoteter og sellerirot. Laga en variant til meg selv, uten poteter. Har også laga blanding av ulike rotgrønnsaker i ei stor form, der jeg har laga skille mellom noen grønnsaker som ikke alle spiser.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s