Drikke
Comments 9

Grønn grønnsaksjuice

I dag tørket jeg støvet av juicemaskinen som har stått i skapet litt for lenge, og mikset sammen en juice av det jeg hadde av grønne grønnsaker. Å lage juice er en kjempefin måte å få brukt frukt og grønnsaker som begynner å bli visne, og det meste kan brukes til å lage juice av. Ved siden av vampyrjuice, er denne grønne juicen en av mine favoritter.

Målene i oppskriften er ment å være veiledende. Bruk det du har og ha gjerne i andre grønne grønnsaker. Ønsker du den søtere, kan du ha i et eple.

Grønn grønnsaksjuice (2 små glass)

 • 2-3 håndfuller spinat
 • 1 tjukk skive sitron (uten skall)
 • noen blader hjertesalat
 • 1 kvast frisk basilikum
 • 1 pose sukkererter
 • 1/2 agurk
 • 1/3 squash

Pakk spinat og basilikum innimellom de andre ingrediensene mens du fyller «røret» på juiceren. Gi gass og nyt den etter du har rengjort juiceren. Mmmm…

Bland gjerne hvetegress og eventuelt alger i denne drikken for å gjøre den enda sunnere. Fargene passer perfekt sammen og det samme gjør smakene.

Dersom du er interessert i juicing, anbefaler jeg boken High on Juice. Den inneholder mange gode tips, mye informasjon, samt en rekke oppskrifter på velsmakende og supersunne juicer. Jeg er kanskje litt inhabil siden jeg selger boken i butikken, men den er virkelig en av mine favoritter. Jeg er også stor fan av High on Smoothies som er skrevet av samme forfatter. Anbefales på det sterkeste! :)

9 Comments

 1. Der minnet du meg på min juicemaskin som står bortgjemt inne i skapet. Blir litt lenge mellom hver gang jeg bruker den. ;-)

  Liker

 2. En juicer har jeg ønsket meg lenge, og det kommer nok i hus snart. I mellomtiden koser jeg meg med smoothies. Denne virker veldig frisk! Gleder meg til å smake!

  Og jeg lurer på en annen ting – den frukten som er avbildet i headeren din – hva heter den?? Den er jo så god, men jeg husker aldri hva den heter. Vakker er den og! :)

  Liker

  • Frukten heter dragefrukt. Det er den kuleste frukten jeg vet om (utseendemessig iallfall) og siden den er så fin, har jeg den i headeren min :)

   Liker

 3. Juicen din så fresh og digg ut :D Dragefrukt, hvor får en kjøpt det, og smaker den godt?

  Liker

  • Takk for det! Dragefrukt selger de på enkelte store dagligvarebutikker med godt utvalg, samt i en del innvandrerbutikker (f.eks i Smalgangen på Grønland i Oslo). Selv synes jeg ikke at dragefrukt smaker så mye, men den er mild og god i smaken :)

   Liker

 4. Har ikke juicemaskin,men min kjøkkenmaskin har slike deler som skal kunne lage saft, men har ennå ikke prøvd det ut. Kanskje på tide? :P

  Liker

  • Du bør teste det! Er kjempegodt med juice, men jeg er litt sløv og glemmer fort at vi har juicer… :p

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s