Bloggen

VELKOMMEN TIL MIN BLOGG

Her finner du enkle, hverdagslige retter som samtidig er rene, sunne og næringsrike.

 • tradisjonskost
 • rawfood
 • 100% sukkerfri
 • vegan/vegetar
 • uten melk og gluten
 • supermat

Min matfilosofi er å spise variert og å bruke råvarer som er rene og naturlige.

Food is my religion! ble opprettet i februar 2010 og navnet hentet jeg fra kjæresten min sine mange kommentarer om mitt nærmest religiøse forhold til mat. Det at jeg laget en matblogg var et resultat av kjedsomhet da jeg var delvis arbeidsledig, en tanke om å samle matoppskrifter et sted, samt et ønske om å fortelle hva jeg mener om enkelte restauranter – på godt og vondt.

Etterhvert som jeg har blogget, har også kostholdet mitt endret seg. Det er flere matvarer jeg ikke tåler så godt og etter en utredning på Haukeland sykehus mener legene at jeg har irritabel tykktarm, noe som forklarer en hel del. Jeg forsøker derfor å følge en såkalt FODMAP-diett og vet etterhvert godt hvilke matvarer jeg ikke skal ha så mye av, blant annet melkeprodukter og glutenholdig mat.

Kostholdet mitt er i dag en god miks av tradisjonsmat, lavkarbo, raw food, supermat og allergivennlig mat. Jeg bruker rene og helst økologiske råvarer og mye grønnsaker. Jeg har tidligere vært vegetarianer, men magen min er ikke så glad i soya eller andre belgfrukter, noe som gjorde det vanskelig å få i seg tilstrekkelig med protein. Nå spiser jeg både fisk og rødt kjøtt, men lager også vegetarmat.  I tillegg er alle oppskrifter 100% sukkerfri.

Legg gjerne igjen en kommentar på bloggen – da blir jeg glad!

Jeg kan kontaktes på e-post:

helene.sunde@gmail.com

12 thoughts on “Bloggen

 1. Hei!
  Her ser jeg potensiale!
  Forstår at vi nå kan unnskylde oss med at vi gjør feltarbeid ute på div. restaurantbesøk – veldig lurt Helene ;O)Må bare få noen til å betale regningen for oss og.. Hmmm, er dette begynnelsen på to nye «Smitt og Smuler»?

 2. Jeg er helt klar for å bli en av de to nye Smitt og Smule! Har i grunnen hatt lyst til det i mange år når jeg tenker meg om ;) Iiiiha!

 3. Hei!
  Kom over siden din tilfeldigvis når jeg søkte på Qinoa. Av alle ting, kan en si. Jeg bor også i Bergen, elsker Inside-burger og har hatt kjempegode resultater med lavkarbo før.

  Da gikk jeg på Atkins og trente veldig mye. Men så sluttet jeg og ble veldig fy-fy og gikk opp igjen med renter. Pluss at jeg fikk en haug med mat-allergier. Nå har jeg fått vite at jeg har PCOS (google det) og sannsynligvis insulinresistens selv om blodprøvene ikke kunne gi utslag på det. Så her i gården blir det nå Fedon, som er mer variert og derfor passer meg bedre uansett :-)

  Har notert meg endel av oppskriftene dine, tusen takk for inspirasjon! Skal følge med på bloggen! Og så gøy at du er i Bergen, nesten hele landet er i Oslo (eller Bodø – haha – oppdaget freshforlife gjennom deg også!)

  Hjertlig hilsen Silje, 28

  1. Hei!! Så kjekt at du liker bloggen. Er inspirerende med tilbakemeldinger :)

   Jeg prøver å finne en gylden middelvei som passer meg mht lavkarbo. Har perioder jeg ikke har spesielt lyst på kjøtt og masse fett for eksempel. For å lykkes har jeg også bestemt meg for å ha et langtidsperspektiv mht vektreduksjon (lette løsninger finnes vel i grunnen ikke uansett) og derfor spise sunn mat generelt og lite karbo spesielt. Tror dette er en god plan og funker veldig bra så langt (vekten er nesten den samme, men trivsel og velvære er mye bedre)!! :)

   – Helene –

 4. Hei! For en kjekk blogg du har her :D Jeg har bodd i Bergen i mange år nå, men jeg har ikke vært så flink til å utforske byen utover basisbehovene (før det siste halvåret), så denne bloggen passer veldig bra til oppdagelsesferden.

  Spesielt siden du også er vegetarianer (eller var?), noe både jeg og sambo er :)

  1. Så bra du liker bloggen! Er nok ikke vegetarianer lenger, men spiser dog mye vegetarmat fremdeles da jeg synes det er supergodt! Stikk gjerne innom bloggen igjen og kommentarer på oppskrifter og annet er alltid hyggelig å få :)

 5. Kjempefin side, med masse fristende oppskrifter. skal prøve flere av dem . tusen takk for at du deler :)

 6. Hei. Kom over bloggen da jeg søkte på en oppskrift.
  Men jeg lurer på hva du og alle lavkarbofans tenker om Professor Kaare Norum sitt innlegg i aftenposten http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Lavkarbo-er-uanstendig-6753310.html#.TynBOpfjuSo

  Er vi kun «grønne» av egoistiske hennsyn eller bør vi kanskje også ta inn over oss de konsekvensene lavkarbo har på miljøet som Norum peker på. Det er ikke bærekrafig, Ikke økologisk vennlig og skader klimet.

  1. Hei! Kjekt at du kom over bloggen :)

   Nå skal det sies at jeg er mer opptatt av at man skal spise det som passer best for ens egen kropp og at grønnsaker i store mengder må inngå i et sunt kostholde, lavkarbo eller ikke. Jeg spiser mye karbohydrater i form av frukt og risprodukter.

   Jeg blir provosert over den misforståtte og avsporede debatten om lavkarbo og mener fokuset heller bør være på all den drittmaten mange propper seg full av, som junk food, kunstige tilsetningsstoffer, sukkerbomber og raske karbohydrater.

   Som svar på Kaare Norum sitt innlegg kan du lese dette innlegget som i stor grad oppsummerer det jeg selv mener: http://lilalifeblog.webhosting.seria.net/2012/02/05/8981/

   Helene :)

 7. Savner maten din! Drømmer meg vekk på siden her.. Når jeg kommer hjem må du lage velkomstmiddag til meg i en uke :)))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s