Ukategorisert
Comments 3

Pasjonsfromasj på nøttebunn

Oppskriften til denne kaken fant jeg i et Hjemmet-blad som lå og slang hos et familiemedlem. Frekk som jeg var rev jeg ut sidene med «Kaker på konditorvis» og tok de med hjem. Pasjonsfromasj på nøttebunn så så godt ut at jeg bare måtte lage den, og bursdagen min i helgen var en fin anledning.

Siden pasjonsfromasjkaken er en gedigen sukkerbombe og sukrin ikke egner seg til all slags baking, brukte jeg begge deler. Resultatet ble hakket for søtt for meg og min kjæres del, men falt i smak hos den eldre garde i kakekalaset hos farmor på søndag. Fromasjen og geleen var i grunnen passe søt, mens bunnen ble supersøt og litt klissete og marsipanaktig.

Grunnen til at jeg og min kjære synes kaken ble for søt, kan være at jeg har vært på sukkeravrusning den siste tiden (les: lavkarbodiett) og min kjære generelt spiser lite søtt. Hvis du skulle finne på å lage kaken selv, kan du jo ta det med i betraktningen før du halverer søtmengden.

Oppskriften var også litt rar når det kom til mengden pasjonsfruktsaft. Det skulle være 3 pasjonsfrukter i fromasjen – noe som i følge oppskfriften skulle bli 2 dl. Siden jeg bare fikk circa 1/2 dl saft av 4 pasjonsfrukter, blandet jeg i litt vann sammen med gelatinen. I geleen brukte jeg litt appelsinjuice i tillegg til pasjonsfruktsaft. Dette funket fint.

Pasjonsfromasj på nøttebunn

Bunn:

 • 200 g hasselnøtter
 • 3 eggehviter
 • 1 dl sukker (bruk mindre hvis du ønsker, men bør være litt sukker slik at bunnen ikke blir tørr)
 • 1 dl sukrin

Pasjonsfromasj:

 • 4 pasjonsfrukter
 • 50 g sukker
 • 150 g sukrin/sukrinmelis (jeg brukte litt av begge)
 • 4 egg
 • 3 dl kremfløte
 • 10 plater gelatin

Gelélokk:

 • 4 pasjonsfrukter
 • 1,5 dl appelsinjuice
 • 1 dl sukrin
 • 5 plater gelatin
 1. Visp eggehvitene stive og tilsett sukker og sukrin litt av gangen. Vend inn malte hasselnøtter. Hell røren i en godt smurt, rund form, 22 cm i diameter. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200 ºC i circa 20 minutter eller til den har fått farge. Avkjøl.
 2. Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innholdet. Kjør med en stavmikser eller i en food processor i noen sekunder til steinene er litt knust. Ha massen i en sikt og press ut saften (liksom 2 dl). La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i 10 minutt. Varm opp pasjonsfruktsaften (evt med litt vann). Klem vannet ut av gelatnplatene og ha dem i den varme fruktsaften. Rør til gelatinen har smeltet. Avkjøl.
 3. Visp egg, sukker og sukrin til eggedosis og tilsett pasjonsfruktsaften. Pisk kremfløteen og vend den i. Hell blandingen over nøttebunnen i kakeformen. Sett i kjøleskap til fromasjen har stivnet.
 4. Til gelélokket lager du gelé av pasjonsfruktsaft og sukrin på samme måte som til fyllet. Tilsett gjerne appelsinjuice i stedenfor å vanne ut saften. Rør inn oppbløtt geletin i varm fruktsaft og la den avkjøles før den helles på den stive fromasjkaken.
 5. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Pynt med frukt og sjokoladepynt på toppen.

♣ TIPS: I stedet for nøttebunn kan du bruke vanlig sukkerbrødsbunn, kjeksbunn eller marengsbunn.

Siden jeg hadde litt fromasj til overs, helte jeg den over i en skål og hadde et lag gelé over den. Dette ble supergodt og for min del gjør denne oppskriften seg best som dessert uten nøttebunnen. Da kan den også lettere lages sukkerfi med bare sukrin siden det er nøttebunnen som krever sukker. Nam!

This entry was posted in: Ukategorisert
Tagged with: , ,

3 Comments

 1. Den så god ut! :D
  Synes du disker opp med så masse fine oppskrifter nå. Blir inspirert til å starte opp med litt mer matlaging.
  Har vært litt sløvt i ferien, men det er vanskelig å skal holde det vedlike når man ikke er hjemme:P

  Liker

  • Takk for det! Er inne i en kreativ periode mht matlaging så da blir det mye oppskrifter på bloggen. Hehe. Skulle gjerne skrevet litt om andre ting også, men det kommer.

   Er lov å være sløv i ferien når du er så flink ellers. Og ja, det er ikke lett når man ikke er hjemme ;)

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s