Drikke
Comments 7

Peppermynte-te med honning

Her i huset har vi dilla på mynte-te etter at jeg i helgen var på hagesenteret og kjøpte en stor peppermynteplante til å ha stående på uteplassen vår. I tillegg til å være svært velsmakende, er mynte-te bra for fordøyelsen og ved forkjølelse. Les mer HER.

Da vi var på ferie i sommer drakk jeg mye mynte-te (både frisk og tørket) og jeg merket hvor god effekt den har på magen. Jeg har lest et sted at man kan bruke peppermynte ved irritabel tarm og jeg kan bekrefte at det virker ved å dempe mange av symptomene.

Mynte-te med honning

 • en kvast mynte (f.eks peppermynte)
 • varmt vann
 • honning (evt. annen søtning)

Ha myntebladene oppi en kopp eller et stort glass. Hell over varmt vann og la det trekke 5-10 minutter. Rør inn ønsket mengde honning og server.

Frisk mynte er også hovedingrediensen i den friske drinken mojito. Oppskrift på en sukkerfri variant finner du HER.

7 Comments

 1. Emilie says

  Hei! Jeg synes du har en utrolig fin blogg, veldig inspirerende. Jeg har lyst til å spise økologisk og sunnere, men synes det er litt vanskelig som student da mange av råvarene er så sabla dyre. Jeg har nettopp flyttet til Bergen, og lurer på om du har tips til hvor å handle slike varer billigst mulig?

  Liker

  • Hei!

   Så kjekt at du liker bloggen! :)

   Jeg anbefaler å gå innom Kinsarvik og Reindyrka jevnlig og se etter varer som går ut på dato. Da kan man ofte gjøre et kupp på fullt spiselige, økologiske varer. ICA og Rimi har innimellom kjøtt og økologiske egg på halvpris pga dato og da kan man lage middag ut fra det man finner. Ellers finner man en del økologiske varer på Meny og Lerøy mat (Galleriet), og Coop-butikkene har satte ned prisene på økologisk frukt og grønt over hele landet så sjekk coop.no for å finne butikken nærmest deg.

   Det er fullt mulig å spise sunt som student, men det er selvfølgelig en prioriteringssak hva man ønsker å bruke penger på. Jeg laget mye suppe og wok som student og det kan fint lages både billig og sunt. Det er ikke alle varer som må være økologisk. En tommelfingerregel er at det du bruker mest av bør være økologisk.

   Håper dette var til hjelp! Lykke til og kos deg som student i regnbyen :)

   Helene

   Liker

 2. Mmm, mynte-te smaker så friskt og godt :) Tror jaggu jeg skal følge ditt eksempel og investere i en mynteplante ;)

  Liker

  • Det anbefales! Jeg har gjødslet den litt med økologisk gjødsel og har den i en krukke og den vokser og vokser. Rekker ikke å bruke nok av den ;)

   Liker

 3. Tilbaketråkk: Lag din egen minihage | food is my religion!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s