Godteri/konfekt
Comments 15

Sunn og hjemmelaget lakris

Denne gelélignende lakrisen har jeg funnet oppskrift på i Gry sin flotte e-bok «Sunt snop og snacks». Oppskriften kommer til å bli en gjenganger her i huset og siden samboeren min ikke liker lakris, får jeg ha den helt for meg selv!

hjemmelaget lakris sukkerfri

Jeg har laget oppskriften flere ganger og har de siste gangene brukt to spiseskjeer gelatin i stedet for tre. Lakrisen blir hardere jo mer gelatin man bruker og personlig fortrekker jeg at den er litt «myk». Det er også viktig å røre alle ingrediensene godt sammen slik at krydderet løses skikkelig opp. Hvis ikke legger det seg i bunnen av formen og det merkes når lakrisen skal spises.

Siden jeg gjerne vil holde blodsukkeret mitt mest mulig stabilt, byttet jeg ut rårørsukkeret som er i Gry sin oppskrift, med kokosblomstsukker. Jeg har også brukt en blanding av sukrinmelis og kokosblomstsukker med godt resultat. Sukrin er ikke favorittsøtningsmiddelet mitt siden det er kraftig bearbeidet og derfor langt fra så naturlig som det sies, men jeg bruker det en gang i blant.

Kokosblomstsukker kommer også i en melis-variant som er lettere å løse opp og derfor egner seg godt i denne oppskriften. Økologisk kokosblomstsukker og -melis kan kjøpes HER.

Sunn og hjemmelaget lakris

Kok opp vann og løs opp gelatinen i det varme vannet. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland godt. Hell blandingen over i silikonformer (f.eks isbitformer eller sjokoladeformer). Du kan også bruke en form eller boks dekket med matpapir.

Sett lakrisen i kjøleskap og la den stå 4-8 timer til den har stivnet. Jo mer gelatin du har i, jo hardere blir lakrisen. Trykk lakrisen ut av formene eller skjær den i terninger. Legg lakrisbitene i en lufttett beholder og oppbevar den i kjøleskapet. Lakrisen holder seg ca en uke i kjøleskap.

lakrishjerter

15 Comments

 1. Anniken says

  Hei! Dette så kjempegodt ut, fikk lyst til å lage det med en gang! Jeg har alle ingrediensene, men ikke melasse, er det noe annet jeg kan bruke i stedet?

  Liker

  • Jeg har også sett oppskrifter uten melasse i så du kan jo prøve uten. Vet ikke helt hva det kan erstattes med, men smak evt til med mer lakrisrotpulver dersom du synes det trengs. Lykke til og si gjerne fra hvordan resultatet blir :-)

   Liker

   • Anniken says

    Okey, da skal jeg prøve på det. Tusen takk :-)

    Liker

 2. Mmm, yum!! Lakris er så godt, og jeg har en boks med slikt lakrispulver i skapet, men jeg er så treig med å lage meg noe med det! En dag! Snart!!

  Liker

 3. Så gøy med lakrispulver-oppskrift! Jeg kjøpte lakrispulver i København sist vi var der og har brukt det i drinker, men ennå ikke i godis. Skal prøve disse, men tenker jeg bruker Yaconsirup istedenfor melasse. Det kan sikkert gå…

  Liker

  • Yaconsirup tenkte jeg ikke på. Det er sikkert supert å bruke i denne oppskriften så takk for tips! Skal prøve det neste gang, enten sammen med eller i stedet for melasse :)

   Liker

  • Regner med du mente melasse og ikke melmasse?! ;) Melasse er et biprodukt fra produksjonen av sukker som inneholder mye mineraler og har en relativt kraftig smak.

   Liker

  • jhon says

   Jeg ville bare komme med en litn ting. Du får kjøpt dette på alle helsekost butikker men der kaller de det molasse. Og det koster 40 før et stoort glass. Så det er ikke fyre saker. Eller så kan faktisk malte ekstrakt brukes.

   Liker

   • Jeg kjøpte mitt glass på Meny mener jeg og det kostet nærmere 40 kroner. Drøyt i bruk og godt på smak.

    Liker

 4. Aslaug says

  Dette må jeg prøve, er ikke glad i lakris men som bursdagsgave hadde det vært kjempeflott! :)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s