Hovedrett, Oppskrifter
Comments 6

Hjortekoteletter i gryte

Tidligere i høst var vi så heldig å få en del av fjorårets hjortekjøtt av en venninne som ville tømme fryseboksen sin før årets jaktsesong. Hjortekjøttdeigen har blitt brukt i wok og nå var det kotelettene sin tur.

Vi brukte en oppskrift hvor det egentlig skulle være hjorteskank i. Resultatet ble helt nydelig og jeg får vann i munnen av å tenke tilbake på dette måltidet. Et skikkelig festmåltid! Gryten skal stå noen timer i ovnen, men den lager seg dermed i praksis selv og man kan bruke disse timene på mye annet fornuftig.

Hjortekoteletter i gryte (ca 4 personer)

  • 6-10 hjortekoteletter (evt hjorteskank)
  • 4 gulrøtter
  • 4 selleristenger
  • 1 gul løk
  • 2-3 dl rødvin
  • 4-6 dl kraft (jeg brukte oksekraft fra Jacobs + vann)
  • 6 hele einebær
  • salt, pepper og mel
  1. Stek grønnsakene gylne i en stor kjele.
  2. Ha salt og pepper på kotelettene og dypp de i mel. Brun de på hver side og legg de over grønnsakene i kjelen.
  3. Tilsett rødvin, einebær og kraft og kok opp. Kjøttet bør være nesten dekket av væske. Sett kjelen i ovnen på 150 – 175 ºC og la stå i 2-3 timer. Når kjøttet er ferdig skal det løsne fra beina.
  4. Smak til med salt og pepper eller litt Vitam Kørnig-buljong. Rør det forsiktig inn i gryten.
  5. Serveres med hjemmelaget potetmos, rosenkål og rørte tyttebær.

6 Comments

  1. Dampkokt rosenkål med en smakfull saus er såå innmari godt! Hjemmelaget potetstappe og eller bakte poteter er nesten et «må ha» ved siden ;)

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s