Hovedrett, Oppskrifter
Comments 12

Skinke- og brokkoligrateng med cottage cheese

Jeg har vært litt lei av cottage cheese i det siste og har derfor ikke spist det begeret jeg hadde stående i kjøleskapet. I går så jeg at det var i ferd med å gå ut på dato og jeg tenkte at det kanskje var mulig å bruke det i en grateng. Etter et kjapt søk på nettet var jeg flere ideer rikere og hadde en plan for hva jeg ville lage. Resultatet ble en grateng med skinke, brokkoli og vårløk.

grønnsaksgrateng

Skinke- og brokkoligrateng (2 porsjoner)

  • 1 brokkoli
  • 2-3 vårløk
  • 1 pakke skinke (påleggs- eller smårettsskinke)
  • 4 egg
  • 1 boks cottage cheese
  • litt raspet ost
  • salt og pepper
  1. Gi brokkolien et kjapt oppkok. Ikke kok for lenge, da blir den dvask etter å ha vært i ovnen (det gjorde nemlig jeg…)
  2. Smør en ildfast form og ha brokkoli, skivet vårløk og skinke i formen.
  3. Bland cottage cheese, ost, egg, salt og pepper og hell det over grønnsakene.
  4. Stek på 200ºC til gratengen begynner å bli gyllen. Server med salat eller råkost.

Retten kan fint lages som vegetar, noe som også var planen min, men da jeg sto på butikken fikk jeg plutselig veldig lyst på skinke og kjøpte en pakke med krydderskinke (eller var det pepperskinke?). Varier gjerne med andre typer grønnsaker og/eller kjøtt. Hvis du ikke er glad i eggesmak kan det være lurt å bruke 1-2 egg mindre og eventuelt ha litt fløte i.

12 Comments

  1. mmmmm så godt ut. Enkelt å greit både som lunsj og middag :-) Kanskje dette blir matpakke mat for barna til mandag….

    Lik

    • Tror retten smaker godt selv om den er kald (hvis ikke barna har mulighet for å varme den). Jeg laget faktisk retten på jobb og spiste til middag og kvelds. Veldig lettvint og veldig greit som jobbmat da man kan gjøre andre ting mens maten står i ovnen (hvis man har ovn da) :)

      Lik

  2. Tilbaketråkk: En lavkarbo matpakke! | En Sunn familie!

  3. Tilbaketråkk: Lavkarbo Oppskrifter - Lavkarbo Middag: Gå Ned i Vekt med Lavkarbo Middag!

  4. Camilla says

    Hei:) det så veldig godt ut.. får prøve å lage meg dette til uken :)

    Lik

  5. Veronika Saltnes says

    Takk for en super oppskrift! Trodde det skulle bli litt smakløst, men med litt herbamare og salat ved siden av ble det kjempegodt! Hadde middagsgjester og de var fornøyde også :)

    Lik

    • SÅ kjekt!! Er kjempelenge siden jeg laget denne oppskriften så tror jeg skal hente den frem fra glemselen nå.. :)

      Lik

  6. Anna-K says

    En boks cottage cheese, mener du da en liten eller stor boks ?

    Lik

    • En liten boks :-) Tror ikke det fantes store beger da jeg skrev innlegget. Hehe!

      Lik

  7. Einar says

    #veldiggodt
    Det samlet seg veldig mye vann i bunnen av formen etter hvert som den sto i ovnen. Har du noe tips om hvordan dette ikkje skal skje? Jeg byttet forøvrig skinke ut og erstattet det med sopp som jeg hadde stekt på forhånd. Det ble veldig godt!

    Lik

    • Så kjekt at du likte retten. Høres veldig godt ut med sopp i, det må jeg prøve :-)
      Jeg har ikke noe godt råd til deg mht vannet som samler seg. Tenker det kommer fra soppen og/eller brokkolien. Du kan evt prøve varmluft og åpne ovnen av og til for å få ut damp.

      Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s