Oppskrifter, Tilbehør
Comments 7

Meksikansk tapas

Lørdag var det min tur å ha klubb og jeg serverte tapas/småretter med en meksikansk vri. Sist jeg hadde klubben laget jeg enchiladas, men denne gangen ønsket jeg å lage noe litt enklere og mindre middagspreget. Meksikansk tapas er herved en favoritt! :)

Jeg hadde planer om å endelig teste ut å bake tortillalefser selv, men så ombestemte jeg meg og kjøpte heller økologiske fullkornstortillas (nam!). Salsaene er etter oppskrift fra en amerikansk venninne som bor i Mexico, og er fantastiske som tilbehør til de fleste meksikanske rette, for eksempel enchiladas eller quesedillas. Hjemmelaget guacamole er også et must.

Salsa, mangosalsa og guacamole

Tomatsalsa:

  • 6-8 modne tomater
  • 1/4 – 1 kopp hakket, frisk koriander
  • 1 løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 1-2 fedd hvitløk
  • 0,5 ts red hot chili flakes (evt litt frisk chili)
  • saften av 1 lime
  • smak til med salt og pepper

Bland alt i blenderen til ønsket konsistens. Hakk gjerne opp 1-2 tomater og bland i for å få litt mer konsistens på salsaen.

Mangosalsa:

  • 1 mango skåret i terninger
  • litt tomatsalsa (se oppskrift over)

Ha mango og en del av salsaen i en skål og bland godt. Smak til med litt mer salt dersom ønskelig.

Nachos med tacokrydret kjøttdeig og ost. Stekes i ovnen på 200ºC til osten er smeltet.

Quesedillas – Dekk en halv økologisk tortillalefse med ost, brett resten av lefsen over og stek på begge sider på stekeplaten slik at osten smelter. Ha gjerne i grønnsaker og/eller kjøtt etter ønske.

Salat med ruccola, spinat, paprika, agurk og «hjemmelagde» alfalfaspirer. Ha gjerne litt limesaft over salaten.

7 Comments

  1. Tilbaketråkk: Quesedilla « Blog Archive « What vegetarians eat for dinner

  2. Oioi, nå fikk jeg akutt lyst på guacamole! Iik, tro om jeg rekker butikken hvis jeg løper nå!? Takk skal du ha, liksom, som tvinger meg ut i regnværet på en mandagskveld! ;)

    Lik

      • Lettere sånn. ;) Og jeg dro faktisk på butikken og kjøpte avocado. Men da jeg kom hjem hadde jeg ikke lyst på guacamole lenger. Falsk alarm. :P

        Lik

  3. Dette så skikkelig digg ut:-)

    Kristina hadde et interessant tips jeg kom på nå, et lag med philadelphia-ost i bunnen under tacokjøttsausen i nachosen. Kalles visst american dip og er supergodt :-)

    Lik

    • Mmmm…høres digg ut. Jeg har aldri laget nachos før, men det er jo superlettvint hvis man skal ha noe snacks :)

      Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s