Lørdag var det min tur å ha klubb og jeg serverte tapas/småretter med en meksikansk vri. Sist jeg hadde klubben laget jeg enchiladas, men denne gangen ønsket jeg å lage noe litt enklere og mindre middagspreget. Meksikansk tapas er herved en favoritt! :)
Jeg hadde planer om å endelig teste ut å bake tortillalefser selv, men så ombestemte jeg meg og kjøpte heller økologiske fullkornstortillas (nam!). Salsaene er etter oppskrift fra en amerikansk venninne som bor i Mexico, og er fantastiske som tilbehør til de fleste meksikanske rette, for eksempel enchiladas eller quesedillas. Hjemmelaget guacamole er også et must.
Salsa, mangosalsa og guacamole
Tomatsalsa:
- 6-8 modne tomater
- 1/4 – 1 kopp hakket, frisk koriander
- 1 løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 1-2 fedd hvitløk
- 0,5 ts red hot chili flakes (evt litt frisk chili)
- saften av 1 lime
- smak til med salt og pepper
Bland alt i blenderen til ønsket konsistens. Hakk gjerne opp 1-2 tomater og bland i for å få litt mer konsistens på salsaen.
Mangosalsa:
- 1 mango skåret i terninger
- litt tomatsalsa (se oppskrift over)
Ha mango og en del av salsaen i en skål og bland godt. Smak til med litt mer salt dersom ønskelig.
Nachos med tacokrydret kjøttdeig og ost. Stekes i ovnen på 200ºC til osten er smeltet.
Quesedillas – Dekk en halv økologisk tortillalefse med ost, brett resten av lefsen over og stek på begge sider på stekeplaten slik at osten smelter. Ha gjerne i grønnsaker og/eller kjøtt etter ønske.
Salat med ruccola, spinat, paprika, agurk og «hjemmelagde» alfalfaspirer. Ha gjerne litt limesaft over salaten.
Tilbaketråkk: Quesedilla « Blog Archive « What vegetarians eat for dinner
Her var det mye godt! Gernialt når man kan få oppskrifter fra noen som har lokale oppskrifter!
LikerLiker
Oioi, nå fikk jeg akutt lyst på guacamole! Iik, tro om jeg rekker butikken hvis jeg løper nå!? Takk skal du ha, liksom, som tvinger meg ut i regnværet på en mandagskveld! ;)
LikerLiker
Hehe, bare skyld på meg du… ;)
LikerLiker
Lettere sånn. ;) Og jeg dro faktisk på butikken og kjøpte avocado. Men da jeg kom hjem hadde jeg ikke lyst på guacamole lenger. Falsk alarm. :P
LikerLiker
Dette så skikkelig digg ut:-)
Kristina hadde et interessant tips jeg kom på nå, et lag med philadelphia-ost i bunnen under tacokjøttsausen i nachosen. Kalles visst american dip og er supergodt :-)
LikerLiker
Mmmm…høres digg ut. Jeg har aldri laget nachos før, men det er jo superlettvint hvis man skal ha noe snacks :)
LikerLiker