Hovedrett, Lavkarbo
Comments 9

Baconsurret torsk med ertepuré og blomkål

Det har blitt altfor lite fisk til middag her i huset over en lenger periode og det måtte jeg gjøre noe med. Vanligvis lager vi torsk med eggesmør, men denne gangen testet jeg noe jeg har hatt lyst å smake lenge, nemlig torsk surret i bacon. Oppskriften er lavkarbovennlig og er tilpasset et kosthold uten melk og gluten.

Det var litt vanskelig å steke baconet skikkelig mens det var surret rundt fisken. Fisken ble derfor litt tørr, men den hadde tatt opp mye smak fra kjøttet. Neste gang skal jeg heller trekke torsken og steke bacon som jeg serverer ved siden av. Da kan jeg også bruke baconfettet, blandet med olje, som saus.

Jeg bruker utelukkende økologisk bacon og hvis du leser på innholdsfortegnelsen på andre baconpakker så skjønner du hvorfor. En god erstatning for økologisk bacon er bacon fra Jacob’s som «kun» inneholder nitritt (et stoff som for øvrig settes i sammenheng med utvikling av kreft).

Alternativt kan retten serveres med gulrotpuré, men ertepuré gir mer smak til retten.

__________________________________________________________________________________

Baconsurret torsk med ertepuré og blomkål (2 personer)

 • 4 torskefileter
 • 4 strimler økologisk bacon
 • 1 økologisk blomkål
 1. Surr en baconstrimle rundt hver torskefilet og stek på høy varme i stekepanne. Snu filetene slik at baconet blir stekt på alle sider. Legg fisken i en ildfast form og stek i ovn på 160 grader til du ser at de er gjennomstekte og begynner å flake seg litt i endene.
 2. Kok blomkål i lettsaltet van. Ikke kok den for lenge, blomkålen skal ha litt tyggemotstand.
 3. Server fisken med ertepuré (oppskrift under), blomkål og et dryss med frisk gressløk over. Dersom du tåler smør kan du smelte litt meierismør og ha over også.

Ertepuré

 • 1 pose økologiske erter
 • havre- eller soyafløte
 • hvitløk
 • rapsolje
 • salt og pepper

Kok opp vann og ha ertene oppi. Kok opp og la ertene koke noen minutter (følg anvisning på pakken). Sil av vannet. Ha i litt hvitløk, olje, salt, pepper og fløte og kjør med en stavmikser til røren har en jevn og fin konsistens. Smak til og server.

9 Comments

 1. LovelyLiller says

  åååh den ertepuren ble jeg sugen på! :d mmm. god påske :D

  Liker

 2. Elisabeth says

  Hei! :-)
  Hvor i Bergen finner du økologisk bacon? Jeg har nettopp vært på Reindyrka, men de hadde ikke. Meny på Storsenteret pleide å ha økologisk spekeskinke, men har ikke sett det på lenge. Synes generelt det er ganske dårlig utvalg av økologisk mat her:-/

  Liker

  • Hei! Jeg kjøper økologisk bacon på Reindyrka. De har sikkert bare vært utsolgt da du var der så stikk innom igjen en annen dag! Ellers er utvalget elendig sammenlignet med f.eks Oslo. Skal man ha økologisk kjøtt er det Reindyrka som har (utenom øko-kjøttdeig som selges på bl.a Kiwi). Før solgte Meny Norgården sine produkter (bl.a spekeskinke), men etter at Norgården er blitt til Gilde økologisk (eller er det Gilde Naturlig?) er utvalget blitt mye dårligere og i tillegg er det vanskeligere å fa tak i. Argh! Ellers er det litt å få tak i på Bondens Marked og best utvalg av økologisk grønnsaker finner du på Kinsarvik og Reindyrka. Ellers er det jo matbutikkene. Jeg forsøker å kjøpe mest mulig økologisk og tenker at jo mer vi kjøper jo større utvalg vil det etterhvert bli.. :)

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s