Oppskrifter, Vegansk / vegetar
Comments 3

Vegetargrateng med ost- og fløtesaus

Det var jammen på tide at jeg hev meg rundt og fikk laget en ny rett og et blogginnlegg etter gammelt. Det er ikke akkurat kokkelering som har blitt prioritert i det siste…

Dagens middag ble en egenkomponert pastagrateng med grønnsaker i fløtesaus. Hvis du «må» ha kjøtt i middagen, vil gratengen smake utmerket med litt skinke i, men den klarer seg fint uten.

Vegetargrateng med ost- og fløtesaus (en stor form)

  • ca 300 g fullkornsmakaroni
  • 3 dl kremfløte
  • 250 g sjampinjong
  • 1/2 løk
  • 1 squash
  • 1 paprika
  • 2 ts Dijon-sennep
  • 1 ts grov sennep
  • 2 never hvitost til sausen
  • hvitost til topping
  • salt, pepper, buljong (Vitam kørnig), chilipulver
  • 2 kopper parmesan
  1. Kok makaronien som anvist på pakken. Ha gjerne litt buljong (Vitam kørnig eller annen) i vannet.
  2. Stek sopp, løk, squash og paparika i litt smør eller olje. Hell fløten over og rør inn sennep, ost og parmesan. Smak til med salt, pepper og chilipulver.
  3. Hell vannet av makaronien og ha den i en smurt, ildfast form. Ha over fløtesausen og grønnsakene. Topp med ost og stek gratengen på 200 ºC til osten er gylden.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar