Det var jammen på tide at jeg hev meg rundt og fikk laget en ny rett og et blogginnlegg etter gammelt. Det er ikke akkurat kokkelering som har blitt prioritert i det siste…
Dagens middag ble en egenkomponert pastagrateng med grønnsaker i fløtesaus. Hvis du «må» ha kjøtt i middagen, vil gratengen smake utmerket med litt skinke i, men den klarer seg fint uten.
Vegetargrateng med ost- og fløtesaus (en stor form)
- ca 300 g fullkornsmakaroni
- 3 dl kremfløte
- 250 g sjampinjong
- 1/2 løk
- 1 squash
- 1 paprika
- 2 ts Dijon-sennep
- 1 ts grov sennep
- 2 never hvitost til sausen
- hvitost til topping
- salt, pepper, buljong (Vitam kørnig), chilipulver
- 2 kopper parmesan
- Kok makaronien som anvist på pakken. Ha gjerne litt buljong (Vitam kørnig eller annen) i vannet.
- Stek sopp, løk, squash og paparika i litt smør eller olje. Hell fløten over og rør inn sennep, ost og parmesan. Smak til med salt, pepper og chilipulver.
- Hell vannet av makaronien og ha den i en smurt, ildfast form. Ha over fløtesausen og grønnsakene. Topp med ost og stek gratengen på 200 ºC til osten er gylden.
mmMMmmm…
LikerLiker
Dette så dødsgodt ut! Legger det i middagslisten min :)
LikerLiker
namm! kom til Oslo og lag mat til meg ;)
LikerLiker