Jeg har lenge planlagt å bruke den søte, lille grønnsaksstrimleren jeg fikk til jul (kjøpt på Kitch’n) og i helgen fikk jeg endelig testet den som redskap for å lage squashspaghetti. I tillegg brukte jeg den til å stimle gulrot som jeg hadde i tomatsausen.
Squashspaghettien valgte jeg å spise rå, men jeg tror det går an å koke den også. Uansett smakte den helt fantastisk sammen med en smaksrik tomat- og kjøttsaus. Under måltidet uttrykte jeg faktisk at det var et av de beste måltidene jeg hadde spist på en stund og det mener jeg for såvidt enda. Følte meg lett, men mett etterpå. Anbefales med andre ord! Det går også fint å kutte ut kjøttet og lage et fullverdig vegetarisk og vegansk måltid.
Tomatsaus
- 400 g økologisk kjøttdeig
- 4-6 sjalottløk
- 1 boks hermetiske tomater (gjerne med basilikum og oregano)
- 1 liten boks tomatpuré
- 1 gulrot, strimlet eller i biter
- salt, pepper, chili, oregano, basilikum
- noen dråper balsamicoeddik
- noen dråper rødvinseddik
Stek kjøttdeig i litt olje. Ha i løk på slutten av steketiden. Tilsett tomat og la koke 5-10 minutter. Tilsett gulrot og bland godt. Smak til med krydder, urter og eddik og la koke noen minutter til.
Hvis du har god tid kan du la sausen stå og putre mye lenger. Tilsett urter til slutt slik at du ikke «dreper» smaken.
Serveres med squashspaghetti og eventuelt litt revet parmesan.
♣ TIPS: Denne sausen (med noen variasjoner) bruker jeg både til lasagne, pizza og til pasta, både med og uten kjøtt.
Nam dette så veldig godt ut. Jeg har ikke den grønnsaksdingsen, men lurer på om det funker å bruke vanlig skreller? Kanskje litt mer tungvint. Kan jo prøve :)
LikerLiker
Evt kan du skrelle eller skive med ostehøvel e.l og så hakke opp med kniv etterpå. Anbefaler å kjøpe en sånn dings til deg selv (og ikke bare i gave til meg). Veldig praktisk når man vil lage mat med mer grønnsaker og mindre av andre ting. Og kjempefin å bruke når man skal lage salat :)
LikerLiker
yum! Dette skal jeg ha til middag en dag :)
LikerLiker
elsker min slik spagetti.dings! begynner å bli lenge siden nå. må vell bruke den :)
LikerLiker
Ser lekkert ut ;)
Men lurer på om det er mulig å få tak i en slik grønnsaksstrimler på nett ? Burde vært oftere i butikkene å få sett litt omkring, men er allfor lat :P
LikerLiker
Hehe, lenge leve latskapen! Vet hvordan det er og jeg bor nesten midt i sentrum ;)
Her er den jeg har og de har visst nettbutikk: https://www.kitchn.no/ProductList.asp?cat=90&id=16856 :)
LikerLiker
Takk for det :)
Får ta å skaffe meg en slik snarest,
er jo såå mye spennende jeg ønsker å prøve ut! :o)
LikerLiker
Digger den greia der! Spiser squashspagetti ukentlig etter at jeg kjøpte den :) Genialt i matboksen også, for da får spagettien ligget og godgjort seg litt så den blir enda mer myk og smakfull. Mmmm
LikerLiker
Mmm, det må jeg prøve :)
LikerLiker
Har kjøpt meg den grønnsaksdingsen jeg også og digger den! Veldig real sak! :D
LikerLiker
Jeg også elsker denne dingsen :-D Eneste måten barna spiser Squash på. Jeg bruker å ha tilsette squashen i sausen rett før servering!
LikerLiker
Dette har jeg også prøvd, men likte ikke helt konsistensen av squashen. Bestemte meg for å prøve å koke den bittelitt neste gang, men det har ennå ikke blitt en neste gang :)
Hvordan ble sugar scruben?
LikerLiker
Jeg likte godt rå squash i strimler, men tenkte på å gi den et kort oppkok en annen gang bare for å prøve.
Sukkerskrubben ble kjempegod!! Har laget en som jeg skal gi i gave og en til meg selv som jeg ble fornøyd med. Ikke helt som den fra Mexico, men huden ble myk og fin etterpå :)
LikerLiker
I dag har jeg hatt dette til middag. Ganske godt, men syns det ble litt rar smak med squash til. Sikkert en vanesak ;) hihi
LikerLiker
Er nok litt vanesak ja. Jeg likte det veldig godt, men tror eddiken i sausen dempet squashsmaken eller noe sånt for syntes ikke jeg kjente squash’en så godt som jeg trodde jeg kom til å gjøre..
LikerLiker
Lagde det med litt tjukkere squash Strimler og det ble mye bedre :)
LikerLiker
Så bra!! :)
LikerLiker