Hovedrett, Lavkarbo, Oppskrifter
Comments 17

Squashspaghetti med tomatsaus

Jeg har lenge planlagt å bruke den søte, lille grønnsaksstrimleren jeg fikk til jul (kjøpt på Kitch’n) og i helgen fikk jeg endelig testet den som redskap for å lage squashspaghetti. I tillegg brukte jeg den til å stimle gulrot som jeg hadde i tomatsausen.

Squashspaghettien valgte jeg å spise rå, men jeg tror det går an å koke den også. Uansett smakte den helt fantastisk sammen med en smaksrik tomat- og kjøttsaus. Under måltidet uttrykte jeg faktisk at det var et av de beste måltidene jeg hadde spist på en stund og det mener jeg for såvidt enda. Følte meg lett, men mett etterpå. Anbefales med andre ord! Det går også fint å kutte ut kjøttet og lage et fullverdig vegetarisk og vegansk måltid.


Tomatsaus

 • 400 g økologisk kjøttdeig
 • 4-6 sjalottløk
 • 1 boks hermetiske tomater (gjerne med basilikum og oregano)
 • 1 liten boks tomatpuré
 • 1 gulrot, strimlet eller i biter
 • salt, pepper, chili, oregano, basilikum
 • noen dråper balsamicoeddik
 • noen dråper rødvinseddik

Stek kjøttdeig i litt olje. Ha i løk på slutten av steketiden. Tilsett tomat og la koke 5-10 minutter. Tilsett gulrot og bland godt. Smak til med krydder, urter og eddik og la koke noen minutter til.

Hvis du har god tid kan du la sausen stå og putre mye lenger. Tilsett urter til slutt slik at du ikke «dreper» smaken.

Serveres med squashspaghetti og eventuelt litt revet parmesan.

♣ TIPS: Denne sausen (med noen variasjoner) bruker jeg både til lasagne, pizza og til pasta, både med og uten kjøtt.

17 Comments

 1. Eva says

  Nam dette så veldig godt ut. Jeg har ikke den grønnsaksdingsen, men lurer på om det funker å bruke vanlig skreller? Kanskje litt mer tungvint. Kan jo prøve :)

  Liker

  • Evt kan du skrelle eller skive med ostehøvel e.l og så hakke opp med kniv etterpå. Anbefaler å kjøpe en sånn dings til deg selv (og ikke bare i gave til meg). Veldig praktisk når man vil lage mat med mer grønnsaker og mindre av andre ting. Og kjempefin å bruke når man skal lage salat :)

   Liker

 2. Carita says

  Ser lekkert ut ;)
  Men lurer på om det er mulig å få tak i en slik grønnsaksstrimler på nett ? Burde vært oftere i butikkene å få sett litt omkring, men er allfor lat :P

  Liker

 3. Digger den greia der! Spiser squashspagetti ukentlig etter at jeg kjøpte den :) Genialt i matboksen også, for da får spagettien ligget og godgjort seg litt så den blir enda mer myk og smakfull. Mmmm

  Liker

 4. Jeg også elsker denne dingsen :-D Eneste måten barna spiser Squash på. Jeg bruker å ha tilsette squashen i sausen rett før servering!

  Liker

 5. Dette har jeg også prøvd, men likte ikke helt konsistensen av squashen. Bestemte meg for å prøve å koke den bittelitt neste gang, men det har ennå ikke blitt en neste gang :)

  Hvordan ble sugar scruben?

  Liker

  • Jeg likte godt rå squash i strimler, men tenkte på å gi den et kort oppkok en annen gang bare for å prøve.

   Sukkerskrubben ble kjempegod!! Har laget en som jeg skal gi i gave og en til meg selv som jeg ble fornøyd med. Ikke helt som den fra Mexico, men huden ble myk og fin etterpå :)

   Liker

 6. Hildi says

  I dag har jeg hatt dette til middag. Ganske godt, men syns det ble litt rar smak med squash til. Sikkert en vanesak ;) hihi

  Liker

  • Er nok litt vanesak ja. Jeg likte det veldig godt, men tror eddiken i sausen dempet squashsmaken eller noe sånt for syntes ikke jeg kjente squash’en så godt som jeg trodde jeg kom til å gjøre..

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s