Frokost, Oppskrifter, Raw food
Comments 11

Rå nøttegrøt

Jeg prøver meg stadig på nye oppskrifter og denne fant jeg på bloggen Grønt Vann. Oppskriften er hentet fra boken «Raw food på norsk» – en bok det ser ut til at jeg må skaffe meg snart.

Grøten ble god, men i lengden ble det litt ensformig med en hel skål og jeg vil derfor anbefale å ha i litt frukt eller bær. Jeg tenker kiwi eller blåbær neste gang, eller kanskje begge deler. Anbefaler uansett å teste ut oppskriften. Den kan også varieres med andre blætlagte nøtter og frø. Bløtleggingen gjør at det er lettere for kroppen å fordøye maten, samt at grøten får den riktige konsistensen. Jeg hadde ikke sitron og brukte derfor lime. Det gikk helt fint, men jeg tror sitron smaker best i denne sammenhengen.

Rå nøttegrøt (1 porsjon)

  • 0,5 dl paranøtter, bløtlagte
  • 0,5 dl mandler, bløtlagte
  • 0,5 dl solsikkekjerner, bløtlagte
  • 4 dadler
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 1 klype himalayasalt
  • saften av 1/2 sitron

Legg dadlene i bløt 1/2 – 1 time. Fjern steinen og ha de i en blender sammen med alle de andre ingrediensene. Ha i litt av bløtleggingvannet til dadlene helt til blenderen klarer å jobbe. Kjør til en jevn masse.

Serveres med yacoonsirup og kanel og gjerne litt frisk frukt eller bær.

Reklamer

11 Comments

  1. nam nam :-D Så supert ut!! Tror du det går å sløyfe dadlene? kanskje bruke litt gojibær isteden?

    Liker

    • Du kan jo prøve. Evt ville jeg droppet både dadler og goji og tilsatt litt søtning bare. Og hatt bær til :)

      Liker

  2. Frisk frukt eller bær ville nok passe bra ja! Det er jo som med vanlig grøt, det gjør seg alltid med litt topping :)

    Liker

    • Veldig enkelt, mettende og godt. Anbefales å prøve, men som sagt er det sikkert best med litt frukt eller bær som topping.

      Yaconsirup er naturlig søtning utvunnet av yaconrot og har en litt karamellaktig smak. Sirupen påvirker i liten grad blodsukkeret samtidig som den er et probiotikum. Yacon koster en del, men hvis du vil investere i et glass anbefaler jeg å kjøpe den på iHerb (bruk koden MEX012 for å få $5 rabatt hvis du ikke har handlet der før).

      På grøten kan du selvfølgelig erstatte yaconsirup med honning, agavenektar (billigere enn yacon og billigst på iHerb) eller sukker/sirup hvis du spiser det. Ellers holder det sikkert med frukt og bær som søtning :)

      Liker

  3. Carita says

    Veldig spennende! Ser godt ut :)
    Får prøve dette når jeg har fått tak i div nøtter.

    Liker

  4. Carita says

    Ps: Fikk boken «Raw food, på norsk» i min postkasse i går! Har slukt alle bilder som er inni den allerede ;) En genial bok :o)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s