Jeg prøver meg stadig på nye oppskrifter og denne fant jeg på bloggen Grønt Vann. Oppskriften er hentet fra boken «Raw food på norsk» – en bok det ser ut til at jeg må skaffe meg snart.
Grøten ble god, men i lengden ble det litt ensformig med en hel skål og jeg vil derfor anbefale å ha i litt frukt eller bær. Jeg tenker kiwi eller blåbær neste gang, eller kanskje begge deler. Anbefaler uansett å teste ut oppskriften. Den kan også varieres med andre blætlagte nøtter og frø. Bløtleggingen gjør at det er lettere for kroppen å fordøye maten, samt at grøten får den riktige konsistensen. Jeg hadde ikke sitron og brukte derfor lime. Det gikk helt fint, men jeg tror sitron smaker best i denne sammenhengen.
Rå nøttegrøt (1 porsjon)
- 0,5 dl paranøtter, bløtlagte
- 0,5 dl mandler, bløtlagte
- 0,5 dl solsikkekjerner, bløtlagte
- 4 dadler
- 1/2 ts vaniljepulver
- 1 klype himalayasalt
- saften av 1/2 sitron
Legg dadlene i bløt 1/2 – 1 time. Fjern steinen og ha de i en blender sammen med alle de andre ingrediensene. Ha i litt av bløtleggingvannet til dadlene helt til blenderen klarer å jobbe. Kjør til en jevn masse.
Serveres med yacoonsirup og kanel og gjerne litt frisk frukt eller bær.
nam nam :-D Så supert ut!! Tror du det går å sløyfe dadlene? kanskje bruke litt gojibær isteden?
LikerLiker
Du kan jo prøve. Evt ville jeg droppet både dadler og goji og tilsatt litt søtning bare. Og hatt bær til :)
LikerLiker
Ja jeg skal teste dette ut :-D bringebær er jo supert til nøtter!!
LikerLiker
mmm dette må jeg lage meg! :D
LikerLiker
Do it! ;)
LikerLiker
Frisk frukt eller bær ville nok passe bra ja! Det er jo som med vanlig grøt, det gjør seg alltid med litt topping :)
LikerLiker
Ja, det blir fort for ensformig uansett hvilken grøt det er :)
LikerLiker
Oj, dette fikk jeg litt lyst til å prøve!
Men jeg har et dumt spørsmål: yacoonsirup, hva er det?
LikerLiker
Veldig enkelt, mettende og godt. Anbefales å prøve, men som sagt er det sikkert best med litt frukt eller bær som topping.
Yaconsirup er naturlig søtning utvunnet av yaconrot og har en litt karamellaktig smak. Sirupen påvirker i liten grad blodsukkeret samtidig som den er et probiotikum. Yacon koster en del, men hvis du vil investere i et glass anbefaler jeg å kjøpe den på iHerb (bruk koden MEX012 for å få $5 rabatt hvis du ikke har handlet der før).
På grøten kan du selvfølgelig erstatte yaconsirup med honning, agavenektar (billigere enn yacon og billigst på iHerb) eller sukker/sirup hvis du spiser det. Ellers holder det sikkert med frukt og bær som søtning :)
LikerLiker
Veldig spennende! Ser godt ut :)
Får prøve dette når jeg har fått tak i div nøtter.
LikerLiker
Ps: Fikk boken «Raw food, på norsk» i min postkasse i går! Har slukt alle bilder som er inni den allerede ;) En genial bok :o)
LikerLiker