Orginaloppskriften til denne retten fant jeg HER. Noen små justeringer ble det som alltid og godt ble det. Nesten litt lørdagsmat, bare veldig sunt.
Hvis du ikke er veldig glad i squash anbefaler jeg å skrape ut mesteparten av «kjøttet» i squashen og ha det i tomatsausen.
Regn en squash per person. Kjøttsausen rekker til 4 porsjoner. Hvis du har kjøttsaus til overs kan du for eksempel bruke den til restepizza, pitabrødpizza eller som jobbmat med litt salat til. Den holder seg et par dager i kjøleskapet.
Fylt squash
- 1 squash per person
- 400 g økologisk kjøttdeig
- 1 løk
- 1 kinesisk hvitløk
- 2-3 ss tomatpuré
- 1 boks hakkede tomater (gjerne med basilikum og/eller oregano)
- ost til topping
- frisk basilikum (kan sløyfes)
- litt chillipulver, salt og pepper
- Sett stekeovnen på 250 grader. Del squashene på langs og skrap ut frøene. Legg de i en ildfastform og bak i ovnen i 5 minutter.
- Stek kjøttdeig, hvitløk og løk i litt olje. Hakk opp fruktkjøttet som du skrapet vekk fra squashen og putt oppi gryta sammen med kjøttet. Tilsett hakkede tomater og tomatpuré og kok opp. La det koke i circa 10 minutter. Smak til med chili, basilikum, oregano, salt og pepper.
- Fyll squashen og topp med raspet ost. Gratiner i ovnen til osten er gyllen (10-15 minutter). Serveres med salat.
Nydelig! Og så delikat bilde :)
LikerLiker
Nam! Disse så veldig gode ut:)
LikerLiker
Takk for det. Smakte veldig godt! :)
LikerLiker
Lagde denne retten etter inspirasjon fra deg. Nydelig var det! Kommer garantert til å lage fylt squash flere ganger. Takk takk :)
LikerLiker
Så kjekt å høre. Bra du likte den :)
LikerLiker
Lagde dette i dag, bare med bønner istedet for kjøtt og masse fersk spinat. Det ble kjempegodt, nesten som pizza! :D Denne blir en slager hjemme hos oss.
LikerLiker
Så bra! Jeg må teste med bønner og spinat en dag. Me love! :)
LikerLiker