Oppskrifter, Vegansk / vegetar
Comments 10

Vegetarwok med hel hvete

For noen dager siden bløtla jeg hvete for å bruke til middag, men dagene ble fylt opp med andre gjøremål og måltider utenfor hjemmet, så jeg satte pannen med den bløtlagte hveten i kjøleskapet og tok den fram igjen i dag for å lage en enkelt middag.

Vegetarwok med hel hvete (2 porsjoner)

  • ca 2 dl hel hvete
  • 1 neve cashewnøtter
  • 1/2 brokkoli
  • 1/2 pakke sukkererter
  • 1/2 løk
  • 4-5 sjampinjonger
  • woksaus (jeg brukte en plommesaus jeg fant i skapet)
  1. Bløtlegg hel hvete i 6-8 timer. Kok den i ca 15 minutter i lettsaltet vann.
  2. Stek grønnsakene i litt olje. Tilsett nøtter, hvete og woksaus og server.

♣ TIPS: Woken kan også brukes som tilbehør til kjøtt. Hvis du ikke tåler hvete kan denne byttes ut med ris, nudler eller bulgur.g

10 Comments

  1. Hildi says

    Spørsmål: ble det godt? Det såg godt ut men hvete i wok? Hihi :)

    Lik

    • Hehe, det ble godt ja. Smakte mye sunnere enn ris og nudler gjør. De har forresten begynt å selge hvete og bygg i pakker med smak på butikken så er ikke bare jeg som er rar. Hihi ;)

      Lik

    • En pakke med hel hvete fra Helios koster ca 35 kroner og kan brukes til spiring/dyrke hvetegress, lage hvetekaker eller brukes som ris/tilbehør slik jeg har gjort :)

      Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s