Oppskrifter, Tapas
Comments 9

Tortillaruller – tapas for liten og stor

Tortillaruller er lett å lage, ser kjempefine ut og smaker nydelig. Jeg har i grunnen hatt lyst på det siden vi fikk det servert på Nøsteboden med jobben tidligere i år. Hin dagen serverte jeg og lillebroren min på (snart) 12 år tapas til resten av familien som var på besøk, og både liten og stor var fornøyd med maten. Min andre lillebror på 10 år likte spesielt godt  «lasagnegratengen» jeg laget av kjøttsausrestene fra dagen før. Jeg for min del er veldig fornøyd med at «mine» søte små spiser «voksenmat» med masse hvitløk og andre rare ting uten å mukke. Me like!

I tillegg til tortillaruller og «lasagnegrateng» laget vi kjøttboller i tomat- og paprikasaus (vi hadde fetaost i kjøttbollene og det ble en suksess!), aioli (som ikke ble så god som planlagt pga dårlig hvitløk og olje) og salat med forskjellige typer spirer., både hjemmespirede og fra butikken. Hvitløksbaguettene glemte vi i fryseren, men det kom vi ikke på før noen dager senere så det var tydeligvis ingen som savnet brød til tapasen.

Tortillaruller

 • 1 pakke tortillalefser
 • 1 pakke Philadelphia naturell
 • ruccola
 • chorizo-pølse og/eller spekeskinke (du kan også bruke røkelaks)
 • urtesalt (jeg bruker Herbamare)

Smør et tynt lag kremost på en tortillalefse og dryss til urtesalt over. Legg et lag chorizo eller spekeskinke på og topp med et lag ruccola. Rull sammen lefsen og skjer den i passe stykker. Stikk gjerne tannpirkere gjennom hver rull (obs, bruk tannpirkere uten smak). Gjenta til du har brukt opp lefsepakken eller har så mange tortillaruller som du trenger.

Jeg laget halvparten med chorizo og halvparten med spekeskinke.

9 Comments

 1. Veronica/Gale Matverden says

  Fristende!!

  Og 10åringer som eter hvitløk er da vel ikke så sært ;) Jeg åt da verre ting enn det tidligere.. men.. vi ser jo resultatet av det. Kremt.

  Jeg synes uansett det er KJEMPEBRA når man lar unger smake på «voksenmat», jeg tror de liker tusen flere ting enn teite foreldre tror. Og resultater er at de får en finere gane som voksen: brus og dårlig sjokolade velges vekk til fordel for noe som SMAKER noe. Det er ihvertfall min egen erfaring, jeg har aldri likt sånt for jeg fikk god fruktjuice og ekte frukt og mørk sjokolade. Barn har flere smakssanser enn søtt ;)

  Liker

  • Er ikke så veldig sært egentlig. Jeg tror i grunnen at lillebrødrene mine er mindre kresen når de er på besøk hos meg enn hva de er hjemme… Hehe, typisk.. ;)

   Jeg for min del foretrakk vann og grovbrød da jeg var liten, mens søstrene mine levde på saft, loff og nugatti. De er selvfølgelig syltynne begge to, mens jeg alltid har vært den runde… :p

   Liker

   • Veronica/Gale Matverden says

    Det er så typisk det: Glad i god og bra mat: rund. Glad i dritt eventuelt driter i hva man spiser: Tynn.

    Han jeg bor med har null interesse i mat og mener at en grandiosa duger fint. Gjett hva han veier lissom… så kommer jeg og kan nyte alt som er godt, men midja har jo ikke godt av det :/ URETTFERDIG SIER JEG!!

    Liker

  • Jeg vet man kan lage glutenfrie og sikkert med redusert karbo-innhold også, men LCHF ser jeg for meg kan bli litt vanskelig… Si fra om du finner en oppskrift! Kanskje jeg skal prøve meg på det selv?! :)

   Liker

   • Maria says

    Leste en annen oppskrift der det sto at man skulle varme de, men hørtes litt rart ut. Særlig siden jeg skal lage de noen timer før de skal serveres. :)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s