Dessert, Raw food, Supermat
Comments 11

Raw iskrem uten melk og sukker

Noe is-monster har jeg aldri vært, men for tiden har jeg helt dilla på hjemmelaget, rå is. Den er sukkerfri, melkefri og selvfølgelig supersunn. Variasjonene er også mange – akkurat som med smoothie. Isen smaker i grunnen som en tjukk versjon av en smoothie som man spiser med skje, men forandring fryder.

Isen kan serveres som dessert eller som et måltid i seg selv. Jeg topper den alltid med kakaonibs og noen ganger har jeg på litt andre ting i tillegg. Nydelig! :) Hvis jeg har litt rester til overs, setter jeg isen i en skål i kjøleskapet og spiser den senere, eller til frokost neste dag.

Rå iskrem (4 porsjoner/2 sultne personer)

 • 400 g bringebær, jordbær eller en blanding av disse
 • 1/2 – 1 banan (kan sløyfes)
 • 1 boks økologisk kokosmelk
 • 1 ss lucuma
 • 1 ss psyllium husk (=fiberhusk)
 • 1-2 toppede ts FOS
 • 1- 2 ss honning og/eller agavenektar

Kjør alle ingrediensene i en food proscessor. Serveres umiddelbart, gjerne med topping. Lucuma og psylliumhusk gjør at isen får en tykkere og fastere konsistens.

Bringebær-is toppet med banan, kakaonibs og agavenektar

PS: Nå har jeg fått inn flere nye titler med lavkarbo-bøker fra Forlaget Lille Måne. Ta en kikk i nettbutikken da vel ;)

11 Comments

 1. nam nam!! Dette skulle jeg nesten ikke sett jeg som ikke skal spise så mye bær de neste to ukene.. hehe. (pga Atkins induksjon..) Men da har jeg jo mye å glede meg til…!! ;) Dette så kjempegodt ut!

  Liker

  • Hehe! Tror faktisk jeg fant inspirasjonen til denne oppskriften på din blogg en gang… ;)

   Liker

 2. for en flott iskrem oppskrift.FOS var en overraskende ingrediens.
  Om du har sendt meg mail ang Dehydrator så har jeg dessverre fått trøbbel med mailen min. Så jeg får ingen mail om dagen. Send heller en kommentar via bloggen :-)

  Liker

  • Anvefaler å prøve FOS, men vær litt forsiktig i begynnelsen… ;) Så jeg du hadde fått e-posten min… Dumt at det ikke ordnet seg med dehydrator…

   Liker

 3. Ser digg ut :) Kunne tenkt meg å prøvd ut fos, men får se ann hva jeg har råd til etter hvert :) Håper også at jeg kan legge inn en bestilling på din nettbutikk mot slutten av denne mnd.

  Liker

  • Jeg har begynt å ha FOS i frokostblandingen. Er dog litt forsiktig siden FOS gir tarmene et boost… Hyggelig om du handler hos meg! :)

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s