Oppskrifter · Tilbehør

Salsa

Tidligere har min salsafavoritt vært den meksikanske versjonen som jeg fikk oppskrift på av min amerikanske venninne som er bosatt i Chiapas, Mexico. I dag testet jeg en oppskrift jeg fant i et blad og den ligner mer på den man får kjøpt på glass her i landet – dog ekstremt mye bedre! Enkel å lage og kan oppbevares på glass noen dager eller fryses ned dersom man lager mye.

Salsa (4 personer)

  • 1/4 rød paprika, finhakket
  • 1/4 grønn paprika, finhakket
  • 1/2 løk
  • 1 boks grovhakkede, hermetiske tomater
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 1/4 ts salt eller Vitam Kørnig
  • 1 jalapeño eller 1/2 frisk chili
  • en liten neve frisk koriander
  • 1 ts sukker (evt. sukrin)
  • saften av 1/2 lime

Bland paprika, løk, tomater, krydder og limesaft i en bolle. Finhakk koriander og chili/jalapeño og ha det i bollen sammen med resten av ingrediensene. Smak til med chilipulver og salt.

Salsaen smaker best om den får stå en stund i kjøleskapet slik at alle smakene blander seg. Server til tex mex eller meksikansk mat, eller bruk salsaen som dip.

5 thoughts on “Salsa

    1. Det er kjempelett egentlig, men er jo ikke alltid man gidder. Men smaker så utrolig mye bedre enn den på glass så man burde virkelig ta seg bryet ;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s