Brød og knekkebrød, Frokost, Lavkarbo
Comments 3

Mandelbrød

Jeg har den siste tiden laget en del nøttemelk, og massen som er til overs har jeg samlet i en boks i fryseren. I dag var boksen full og jeg bestemte meg for å lage mandelbrødet som jeg fant på bloggen Superlivsstil for en tid tilbake.

Siden jeg også har laget hasselnøttmelk og hatt massen oppi samme boks som mandelmassen, ble det litt hasselnøttsmak på brødet. Mandler er mer nøytrale i smaken så kanskje det er bedre med kun mandelmasse i? Bruk det du har – en god brøderstatning er det uansett.

Skivene ble litt tykke og smakte derfor best med mye pålegg på. Min favoritt er majones og salami. Brødet holder seg 3-4 dager, men smaker best ferskt så frys gjerne ned noen porsjoner.

Mandelbrød

  • 10 dl mandelpulp (rester fra mandelmelk)
  • 2 ss fiberhusk/psyllium husk
  • 2 ss kokosmel
  • 1 ss kikertmel (kan byttes ut med kokosmel)
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 2 dl havregryn
  • 3 ss rapsolje
  • 5 egg
  • 3 dl vann
  • 2 s bakepulver
  • 1 ts himalayasalt

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen egg, vann og olje, og bland med det tørre.

Trykk blandingen utover en langpanne. Bruk fingrene slik at den legger seg jevnt utover hele platen. Stek på varmluft 180ºC i ca. 30 min. Ovner er forskjellige så følg med på brødet under steking.

Avkjøl og skjær brødet opp i passe biter. Frys gjerne ned noen porsjoner.

1 kommentar

  1. Nam, det så jo skikkelig godt ut! Jeg elsker brød! Hvordan var smaken? Veldig nøttete…? :)

    Liker

    • Smaken var god, men siden jeg hadde litt hasselnøttmasse oppi smakte det litt nøtter. Men ikke altfor gale. En veldig grei måte å bruke opp restene etter man har laget nøtte-/mandelmelk :)

      Liker

Legg igjen en kommentar