Dessert, Lavkarbo
Legg igjen en kommentar

Sitronfromasj med rørte bringebær

Mmm… En himmelsk dessert helt uten sukker… Søtt, syrlig, friskt og godt!

Sitronfromasj (4-6 porsjoner)

  • 2 små egg (eller 1 stort)
  • 5 ss sukrinmelis
  • 1 sitron
  • 1 ss agavenektar (kan sløyfes eller erstattes med 1 ss sukrin)
  • 3 dl fløte
  • 5 gelatinplater
  • 0,5 dl kokende vann
  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
  2. Visp egg og 3 ss skrinmelis til eggedosis. Bland sitronsaft med agavenektar og 2 ss sukrinmelis. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i 1/2 dl kokende vann. Bland med sitronsaften.
  3. Visp kremfløten til luftig krem og bland den forsiktig med eggedosisen. Ha i sitron/gelatinblandingen og bland godt.
  4. Fordel blandingen i glass eller skåler for å få porsjonsstørrelser eller ha blandingen i en serveringsbolle. Sett kjølig  i 4-5 timer eller mer.

Server med rørte bringebær som du lager av:

  • 1 pose frosne bringebær (400 g)
  • 1-2 ss agavenektar
  • noen ss sukrinmelis

Varm opp blandingen slik at alle bærene smelter. La blandingen avkjøle seg litt før servering.

___________________________________________________________

Jeg liker å bruke litt agavenektar sammen med sukrin for å unngå den isende smaken som sukrin av og til gir, samtidig som jeg synes at agave gjør at det smaker mer likt sukker. I motsetning til sukrin påvirker agavenektar blodsukkeret og inneholder en del karbohydrater, så hvis du er ute etter en lavkarbodessert kan du bare erstatte agaven med mer sukrin. Smak deg fram til hvor søtt du vil ha det. Selv foretrekker jeg at det ikke blir for søtt.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s