Supper
Comments 20

Kremet gulrotsuppe med kokosmelk og karri

Jeg har lenge gått og hatt lyst på gulrotsuppe og etter noen søk på nettet ble jeg enig med meg selv om å lage en kremet gulrotsuppe med kokosmelk og karri. For å gjøre suppen litt mer mettende, kokte jeg grov ris som vi hadde til. Jeg hadde også salatbooster på, noe som smakte fortreffelig til denne suppen. Suppen er herlig varmende, både på grunn av smak og av farge, og perfekt på regnfulle og kalde høstdager.

kremet gulrotsuppe

Kremet gulrotsuppe (4 personer)

  • 1,3 kg økologiske gulrøtter
  • 1 stor løk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 ss karripulver
  • 1/2 ts salt
  • pepper
  • 1 boks økologisk kokosmelk
  • 7,5 dl grønnsakskraft (jeg blandet vann med Vitam kørnig-buljong)
  • 1 ts lønnesirup (kan sløyfes eller erstattes med agavenektar e.l)
  1. Skjær gulrøtter i terninger og hakk løken. Stek gulrøtter og løk i en stor gryte på middels varme helt til løken er gylden/brunaktig. Rør rundt nå og da. Ha oppi hvitløk, karri, salt og pepper og la det surre i ett minutt til. Hell oppi buljong og kok opp under lokk. Senk deretter varmen og la stå og småkoke i 10-12 minutter til gulrøttene er myke.
  2. Hell kokosmelk i gryten og senk varmen. Bruk stavmikser og kjør suppen til alle bitene er borte eller til ønsket konsistens.
  3. Ta oppi lønnesirup og server. For å gjøre suppen mer mettende kan du ha oppi litt kokt grov ris eller quinoa. Den kan også toppes med litt friske urter (for eksempel koriander) eller salatbooster.

1 kommentar

  1. Gulrot er helt supert i suppe! Det blir så søt og god smak av det. Denne vil jeg også lage en dag; jeg elsker karri og kokos!

    Liker

  2. Lagde gulrotsuppe tidligere, men denne varianten ser veldig god og spennende ut :) Må prøve å få laget det i denne uken.

    Liker

  3. Blir jo glad av å se den herlige spreke fargen på suppa! Mat skal se godt ut, og det gjør sannelig denne suppen :o)

    Liker

  4. hildeshjorne says

    Lagde denne til middag i dag. Ble nydelig! Dette blir garantert en gjenganger hos meg. =)

    Liker

  5. supersiljee says

    Nam, den så jammen god ut. Jeg digger supper, spesiellt de som gir kroppen litt ekstra :)

    Jeg har nettopp laga meg en blogg, super og raw mat, litt vanlig mat og masse gøy, og nå har jeg en lanserings giveaway, som jeg veldig gjerne vil invitere deg til å delta i :)

    Liker

  6. Takk for fine tilbakemeldinger alle sammen! Suppen er nydelig både på smak og farge. Slikt blir man glad av :)

    Liker

  7. Eva says

    Laget denne her om dagen, kjempegod!! Slo veldig godt an hos de andre i hjemmet også. Enkel å lage, eneste som tar litt tid var å skrelle og hakke alle gulrøttene, men nå laget jeg også dobbel oppskrift da ;-)

    Liker

  8. Ragnhild says

    Lagde denne til sønnen min og meg i dag, supergod! Jeg tilsatte litt appelsinjus på slutten etter jeg hadde hatt suppa i foodprossesoren, anbefales!:)

    Liker

    • Så bra du likte den! Takk for tips om appelsinjuice. Det skal jeg prøve neste gang jeg lager den :)

      Liker

  9. Renate says

    Prøvde denne i kveld, veldig god! Litt hot, ettersom jeg klarte å se doble karrimengden :-D

    Liker

  10. Marit says

    Må bare takke for denne oppskrifta. Har blitt en favoritt jeg lager flere ganger i måneden! Tips: Jeg har begynt å bruke en boks linser oppi i tillegg (som jeg stavmikser). Da metter den enda bedre + gir mer næring :)

    Liker

    • Så kjekt at du likte oppskriften!! Er altfor lenge siden jeg laget suppen så det får bli middag en av de nærmeste dagene! :)

      Liker

Legg igjen en kommentar