Frokost, Lavkarbo, Oppskrifter
Comments 7

Frokostpannekake

Inni et skap fant jeg noen oppskrifter jeg samlet og printet ut fra forskjellige lavkarboforum og websider første gangen jeg skulle prøve meg på lavkarbodiett. En av oppskriftene var på en såkalt frokostpannekake uten mel og sukker.

Den orginale oppskriften inneholder i tillegg til ingrediensene under, vaniljeessens og en god slump søtstoff. Min pannekake ble en smule for søt, men det skal sies at jeg foretrekker salte pannekaker og heller ikke er glad i søtt til frokost. Pannekakens konsistens ble som en blanding mellom pannekake og omelett. Tre egg ble i mestelaget for meg og jeg spiste bare halve pannekaken. Derfor vil jeg anbefale å bruke så mange egg som du foretrekker – uten å redusere mengden av de andre ingrediensene.

Frokostpannekake (1-2 porsjoner)

  • 1-3 egg
  • 1 dl cottage cheese
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss havregryn
  • 1 ts kanel
  • litt salt og sukrin

Miks alt sammen med en stavmikser. Stek en stor pannekake eller flere små lapper i stekepanne med smør. Serveres med bær, krem/rømme eller pålegg.

Jeg serverte med bringebærkrem laget av fløte og litt sukrin som blandes med friske eller frosne bringebær. Resten av kremen ble stående i kjøleskapet i to dager før jeg blandet i litt gelatin oppløst i vann og fikk en herlig bringebærfromasj. Nydelig ♥

1 kommentar

  1. freshforlife says

    Masse god mat!! :D
    Pannekakene så spesielt gode ut.

    Det er herlig at man kan variere sånn med pannekakeoppskriften. Ikke noe problem å få den lavkarbo.

    Liker

    • Blir nok mer pannekaker framover. Var jo sinnsykt enkelt. Pannekaker med mel blir best om røren står og sveller en stund, mens disse var bare å slenge i pannen. Kanskje noe salt som bacon til neste gang?! Søtt er ikke min greie til frokost… :)

      Liker

  2. Jeg prøvde pannekake idag, brukte kesam istedenfor cottage cheese, og litt mandelmel, egentlig bare fordi det var de alternativene jeg hadde. Droppet havregryn pga lavkarbo, og bare bittelitt sukrin. Bacon er det beste jeg får på pannekake :-)

    Liker

    • Skal teste den med mandelmel og kesam. Synes den ble litt for omelettaktig sist så må bruke mindre egg også.

      Er litt dårlig på lavkarbo for tiden. Ikke veldig fristende etter en liten dose omgangssyke.. :p

      Liker

  3. Jeg synes også det ble mye eggesmak, så jeg har prøvd to ganger. Fulgte rådet ditt om mindre egg, funket fint.

    Ellers prøvde jeg focaccia idag, det var veldig godt:-)

    Ikke gøy å være kreativ imatveien etter en sånn runde nei, bra du er frisk nå.

    Liker

    • Jeg skal også teste focaccia en dag tenkte jeg, men for tiden spiser jeg lavkarbo med sukker til (for å si det sånn…) IKKE BRA!! Er bare supervanskelig å hente seg inn og er blitt blodsukkerjunkie igjen… :(

      Liker

  4. Tilbaketråkk: Botox og brød « Nettisen's Blogg

Legg igjen en kommentar