I dag har jeg endelig fått surret meg til å lage lavkarbobrød. Jeg har brukt oppskriften på Janickes superbrød som jeg fant på bloggen En sunn Familie. Orginaloppskriften inneholder kokosmel, men siden jeg husket feil da jeg var innom Kinsarvik så kjøpte jeg soyamel i steden for og brukte derfor det i brødet. Spennende ble det uansett.
Lavkarbobrød (1 brød)
- 4 egg
- 1/2 boks creme fraiche eller kesam
- 1 1/2 ss bakepulver
- 45 g sesamfrø
- 60 g soyamel/kokosmel/mandelmel
- 50 g solsikkemel (jeg brukte malte solsikke- og gresskarkjerner, se bilde under)
- 4 ss linfrø
- 1 ss fiberhusk
- 3 ss extra virgin kokosolje
- 1 dl fløte
- Visp eggene litt og tilsett resten av ingrediensene.
- Dekk en brødform med bakepapir og ha i røren. Stekes på nederste rille i ovnen på 180ºC i 50 minutter.
- Avkjøles på en rist før du kan skjære skiver av det.
Brødet smaker en blanding mellom solsikkekjerner og kokosolje, og det ble saftig og fint. Jeg har lagt det i en brødpose og satser på at det – i motsetning til kjøpebrød – er like saftig og fint i morgen.
♣ TIPS: Hvis du ikke er glad i kokossmak anbefaler jeg å bruke vanlig kokosolje. Eventuelt er det mulig å erstatte kokosoljen med annen olje som tåler oppvarming, for eksempel rapsolje.
Da jeg først hadde ånden over meg laget jeg like godt enda en ny dose knekkebrød. Disse får virkelig bein å gå på og både mamma og min kjære er blitt stor fan av de knasende godbitene. Jeg har nå dratt fram en gammel påleggsfavoritt og spiser knekkebrødene med majones og salami. Nam!! Noen skiver agurk på toppen gjør også susen. Majones og salami smakte også godt som pålegg på lavkarbobrødet.
Så bra du likte det:-)Det viser jo at man kan variere lavkarbobrød slik at man ikke blir lei:-)
LikerLiker
Ja, har lyst å variere oppskriften med å lage brød med forskjellige smaker. Uendelig med muligheter her, skjønner jeg :)
LikerLiker
Mmmm….!! Kjempe godt!! :)
LikerLiker