Godteri/konfekt, Raw food, Supermat
Comments 19

Raw delight

Jeg elsker konsistensen på disse godbitene! Oppskriften er hentet fra boken Raw Delight og jeg har lenge gått og hatt lyst å teste den.

Valnøttene gir bitene den gode crunch’en samtidig som de byr på sunt fett, magnesium, kalsium og B6. Kakao er oppkvikkende og inneholder stoffer som øker lykkefølelsen, mens gojibær inneholder antioksidanter og en rekke vitaminer og mineraler. Hampfrø og gojibær inneholder også proteiner, og alt i alt er disse bitene så full i næringsstoffer at jeg ikke ser en eneste grunn til å ikke unne seg noen sånne om dagen.

Raw delight (15-20 biter)

 1. Smelt kakaosmøret i vannbad.
 2. Grovhakk valnøttene i en foodprocessor eller bruk en kniv.
 3. Bland valnøtter, hampfrø, gojibær, kakaopulver, salt og vaniljepulver godt i en bolle.
 4. Hell det flytende kakaosmøret over blandingen. Tilsett agavesirup og rør til alt er godt blandet.
 5. Bre massen ut i circa 3 centimeter dyp form. Jeg brukte en liten ildfast form som jeg kledde med aliminiumsfolie. Sett formen i kjøleskapet og la massen stivne i tre timer.
 6. Skjær den i terninger og nyt dem! Oppbevares i lufttett boks i kjøleskap opptil circa 2 uker.

19 Comments

 1. Eva says

  nam!! dette skal garantert lages i nærmeste fremtid :)

  Liker

  • De er kjempegode!! Blir bedre og bedre jo lenger de står i kjøleskapet også :)

   Hvorfor vil du erstatte kakaosmøret? Du kan sikkert bruke kokosolje eller erstatte deler av kakaosmøret med kokosolje, men siden den er mye mykere enn kakaosmøret vil konsistensen bli annerledes, spesielt om man erstatter alt kakaosmøret med kokosolje..

   Liker

   • Bare fordi det er vanskelig å få tak i kakaosmør… Skjønner at jeg må knotte inn en bestilling til iHerb :-) De har i alle fall kakaosmør ser jeg…

    Skjønner ikke hvordan du kan ha disse lekkerbiskene stående i kjøleskapet, og påstå at de blir bedre og bedre!! Her i huset hadde de ikke blitt stående lenge nok til at slikt ble registrert :-DD

    Takk for fristende oppskrift!

    Tove
    http://sjelemat.blogspot.com/

    Liker

   • Hehe! Samboeren min bryr seg ikke noe særlig om godteri (og spesielt ikke disse «rare» tingene jeg lager) og selv klarer jeg ikke å spise så mange av gangen så da holder de seg noen dager :) Og første dagen syntes jeg ikke de smakte så godt så da fikk de godgjøre seg litt. Nå er de derimot kjempegode. Er hjemme med magesyke og orker ikke å spise så mye annet så da går det unna… :)

    De har kakaosmør på iHerb ja. Og så kan du selvfølgelig kjøpe det i butikken min så tar det litt kortere tid å få det tilsendt ;-) Jeg har tidligere brukt Navitas Naturals sitt (fra iHerb), men bruker nå Økosjokolade sitt og er minst like fornøyd med det :)

    Liker

   • Litt billigere blir det jo alltid på iHerb. Navitas sitt på iHerb koster 138 kr (454 g), mens Økosjokolade sitt koster 119 kr (200 g) eller 199 kr (400 g). Og så frakt i tillegg som er billigere på iHerb. iHerb bruker dog lenger tid så da må man veie opp og se hva som er viktigst – rask levering eller billigst mulig vare :)

    Liker

 2. Tilbaketråkk: Raw Nutty Chocolate bars « alternativeeating

 3. Eva says

  Har testet oppskriften i dag. Hadde i rosiner istedenfor gojibær. Lurer også på om jeg skal bytte hampfrøene med noe annet neste gang. Det kan sikkert være godt med andre nøtter eller kokos eventuelt.

  Liker

 4. Tilbaketråkk: Månedens utfordring – Dag 20 – Sunt godteri! | Luksusfellen.info

 5. Tilbaketråkk: Månedens utfordring – Dag 20 – Sunt godteri! | Sparetanken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s