Enkel raw gulrotkake

For en stund siden hadde jeg farmor på besøk og jeg serverte henne denne gulrotkaken. Oppskriften er hentet fra Erica Palmcrantz og Irmela Lilja sin bok «Raw food på norsk«. Kaken har to lag og er veldig lett å lage. Jeg laget den dagen i forveien og frøs den ned, men den hadde sikkert holdt seg i kjøleskapet til dagen etter og så kan man heller fryse ned restene. Min kakeglade farmor likte iallfall kaken og fikk med seg resten av kaken hjem siden jeg ikke orket tanken på å spise mer gulrotkake den dagen.

Dette er kanskje ikke helt i tråd med raw food-filosofien, men om du vil piffe opp kaken litt, kan du bløtlegge rosinene i litt rom (gjerne Captain Morgan siden den smaker vanilje) før du strør de over kaken. Jeg har ikke prøvd det på denne kaken selv, men jeg elsker smaken av romrosin…

Pærecashewkremen kan brukes til mye annet. Prøv den for eksempel sammen med fruktsalat eller blandet med frø, nøtter og frisk frukt.

Raw gulrotkake med to lag

Bunn:

  • 4 gulrøtter
  • 1 eple, grovrevet
  • 1/2 dl mandler
  • 4 ferske dadler, finfordelt
  • 1 ts kanel
  • 1 krm muskat
  • 3 ss sitronskall, finrevet (bruk økologisk sitron)

Bruk gulrotrestene du har igjen etter å ha laget gulrotjuice av fire gulrøtter eller finriv gulrøttene på et rivgjern. Ha gulrotraspet i en sil eller i en nøttemelkpose og press ut overflødig gulrosaft.

Bland alle ingrediensene til kakebunnen, gjerne med hendene eller i en food processor. Bre deigen ut på et fat og sett det kaldt. Ved servering: Bre pærecashewkremen utover bunnen og pynt med rosiner og valnøtter.

Pærecashewkrem:

  • 2 dl cashewnøtter
  • 1 pære, godt moden, skåret i biter
  • ca 2 ss vann
  • ca 1 ts vaniljepulver

Kjør cashewnøttene til mel i hurtigmikseren. Tilsett pære og circa 2 spiseskjeer vann. Kjør til alt er godt blandet og tilsett om nødvendig mer vann for å få en kremaktig konsistens. Tilsett 1 ts vaniljepulver og kjør alt igjen. Tilsett mer vaniljepulver dersom du vil ha en sterkere vaniljesmak.

About these ads

11 kommentarer

Lagret under Dessert, Raw food

11 Svar til “Enkel raw gulrotkake

  1. mmmm elsker grønnskaer og sunt kamuflert som kake. den så god ut!

  2. Så nydelig ut! Den må jeg prøve neste gang jeg får lyst på kake. Og så enkelt da gitt :-)

  3. Denne ser aldeles nydelig ut:) Skal prøves:) :)

  4. Deilig:D Det kaller jeg ekte gulrotkake!

  5. spennende med pære i fyllet. skal definitivt prøves neste gang!

  6. Så stilig, ramlet innom bloggen din og fant noe jeg likte! Herlig blogg du har, skal lese gjennom mer nå!
    Utrolig kjekk gulrotkake, den skal jeg teste ut.. lurer på om det vil være skikkelig godt med kokosolje i deigen før den settes kaldt? Yum yum.
    Legger til bloggen din i listen min jeg, er det greit?

    klem
    melissa

  7. Vilde

    Åh, så god den så ut!

  8. Anniken

    Mmmmm.. god fredagskos! Hilsen meg og mi på 6 år! :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s