Godteri/konfekt
Comments 13

Marsipan de Ivaro

I dag har jeg hatt besøk av en halvsyk lillebror som ble litt friskere da jeg foreslo å lage hjemmelaget marsipan. Jippi, sa Ivar og hoppet opp fra sofaen. Dermed ble det Marsipan de Ivaro, slik at jeg ikke måtte ha enda et blogginnlegg med overskriften «Sukkerfri marsipan med sjokoladetrekk«.

Anette og jeg laget marsipan før jul, men denne gangen synes jeg marsipanen ble en smule bedre siden jeg hadde agavenektar tilgjengelig. For å lage kulene enda litt lekrere enn sist, pyntet vi de med palmesukker og dermed ble de seende mer konfektaktig ut. Nydelig, sa lillebror og varmet dermed mitt storesøsterhjerte enda litt mer. En tolvåring som liker den sunne marsipanen min bedre enn jeg gjør, fortjener en stor applaus etter min mening :)

Anyway, oppskriften består omtrentlig av dette:

  • 1 pose mandler, kvernet
  • 3-5 toppede ss sukrinmelis
  • 1 eggehvite
  • 1-2 ss agavenektar

Kna alt sammen i en bolle. Ha i litt mandelmel eller kvernete mandler hvis massen blir for fuktig. Rull kuler av marsipanen og dekk de med smeltet sjokolade, gjerne hjemmelaget. Trykk HER for oppskrift.

PS: Marsipanen blir mest når den har stått en dag eller mer. Da kommer mandelsmaken bedre frem.

Ellers har det blitt lite blogging i det siste, noe jeg forsåvidt trengte. Jeg har jobbet hele romjulen, vært litt syk innimellom og brukt resten av tiden på å hente krefter. Med det kostholdet jeg har hatt siste månedene får man ikke akkurat mye energi. Nå er det derimot andre boller og jeg satser på å være litt mer kreativ i matveien og dermed litt mer aktiv på bloggen framover.

På toppen av det hele har jeg inngått anti-sukker-avtale med søsteren min og det blir dermed forhåpentligvis, lettere å holde seg unna. Vanligvis har jeg ikke store problemer med sukkerinntaket, men etter denne sukker- og junkperioden med julen som toppen av isfjellet, har jeg faktisk opplevd sukkerabstinenser. De ligner på røykeabstinenser, men nå er til og med festrøykingen lagt på hyllen, så dette blir ikke noe problem. Sukker og melkesjokolade er heller ikke helt det samme etter at jeg begynte å lage sjokolade selv så jeg ser egentlig ikke vitsen med å spise det, men noen ganger blir man vel bare litt destruktiv… Men nok fra meg for nå…

GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN!!!

1 kommentar

  1. Digg :-) Jeg laget ny runde marsipan med yacon, og du har ganske rett, det er bedre altså.
    Idag laget jeg bounty, dette har ingen ende, og JEG vil også være med på sukkeravtalen igjen :-)

    Liker

    • Nice, jeg vil også lage bounty. Du er velkommen til å være med på sukkeravtalen. Vi begynte i går :)

      Liker

      • Jeg har ikke spist sukker på lenge, bortsett fra på nyttårsaften, så jeg er sånn sett i rute :-)

        Liker

  2. Høres kjent ut dette med sukkerabstinenser. Har spist alt for mye snop i jula, skeia helt ut. Men nå er det stopp. Har gått inn avtale med meg selv..igjen. Bare litt snop på lørdagskveld. Men har egentlig som mål å kutte ut det også. Vi får se…
    De kulene ser hvertfall veldig gode ut! Elsker marsipan, men har heldigvis klart å holde meg til marsipan uten sukker denne jula. Jeej!

    Liker

    • Lykke til med snopekutten til deg også :) Hjemmelaget marsipan uten sukker er superyummi!

      Liker

  3. Hildi says

    jeg skulle ønske jeg likte marsipan bedre..snufs.
    Jeg skal lage med bounty sånn som Anette. ;)

    Liker

  4. De var namme, namm!! Må komme opp til deg å lage mat. Evt, spise stor burger på Inside! (Me Like !)

    Liker

    • Du er velkommen tilbake! Må sikkert lage ny porsjon med marsipan snart. Den gikk ned på høykant… ;)

      Liker

Legg igjen en kommentar