Raw food, Tilbehør
Comments 10

Nøttedipp med soltørket tomat

Forutenom smeltet ost, er rømme det jeg savner mest med å ikke lenger spise melkeprodukter. Det er derfor svært gledelig at det går an å lage så mye godt av nøtter. Ikke er det vanskelig heller. Dermed slipper jeg å bruke melkeerstatningsprodukter laget av soya som i tillegg er full i tilsetningsstoffer.

Oppskriften på denne dippen fant jeg på bloggen Feed me og det er jeg veldig glad for. Jeg brukte derimot cashewnøtter istedenfor mandler. Cashewnøttene trenger mye kortere bløtlegging enn mandler, bare 1-2 timer.

Dippen er kjempegod til grønnsaker og kan sikkert brukes til chips også. Oppskriften er vegansk, 99 % raw og uten melk, gluten og soya. Næringsgjær er ikke et rått produkt og fjernes fra oppskriften dersom du ønsker en 100% raw dip. Om du av andre grunner ikke vil bruke næringsgjær, kan den fint lages uten. Smak deg da til med ulike krydder og urter, for eksempel urtesalt og paprikapulver.

________________________________________________________________________________________

Nøttedip med soltørket tomat

 • 4 dl cashewnøtter, bløtlagt i 1-2 timer
 • 2 dl soltørket tomat
 • 2-3 ss næringsgjær
 • 1 fedd hvitløk
 • litt himalayasalt, urtesalt og paprikapulver
 • 1 ts chiliolje (valgfritt)
 • litt vann

Ha alle ingrediensene i en blender og tilsett vann til blenderen går rundt og klarer å gjøre jobben sin. Kjør til en fin masse. Smak til med mer salt/krydder. Sett gjerne dippen kjølig før servering. Holder seg 2-3 dager i kjøleskap.

Jeg brukte tørre soltørkede tomater og lot de ligge i vann i 15 minutter før jeg laget dippen.

Tips til variasjon: Bruk mandler (med eller uten skall) eller macadamia-nøtter for variasjon. Nøttene må da bløtlegges over natten.

10 Comments

 1. Dette såg godt ut…eg liker best cashews til nøtteost/dipper..mild og god smak ;)

  Liker

 2. Høres veldig god ut. Får litt følelsen av at den kanskje kan minne om litt ostedipp siden det er næringsgjær i. Kan det stemme? Denne må jeg prøve en dag :-)

  Liker

  • De soltørkede tomatene tar nok mye av smaken fra næringsgjæren så den smaker i grunnen ikke så mye ost..tror jeg… Den smakte iallfall mye bedre i dag etter en natt i kjøleskapet :)

   Liker

 3. Tilbaketråkk: Bløtlegging av nøtter og frø | food is my religion!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s