Raw food, Tilbehør, Vegansk / vegetar
Comments 12

Macadamianøtteost og tips til bruk

Her kommer enda et eksempel på hva man kan lage av nøtter for å erstatte ulike melkeprodukter. Oppskriften har jeg funnet hos Siljesreise.com. Nøtteosten ble først litt tjukkere enn planlagt så  da jeg skulle bruke den, rørte jeg bare inn litt mer vann (for hånd).

Inspirert av Silje sin raw karrigryte blandet jeg nøtteosten med chili og karripulver og rørte den sammen med oppkuttede biter av paprika, gulrot, sukkererter og squash. Ved siden av hadde jeg en grønn salat med agurk og avokado. Da jeg spiste restene på jobb stekte jeg biter av kokebanan og hadde ved siden av sammen med litt sweet chili-saus – den kombinasjonen smakte HELT FANTASTISK!!! :)

Nøtteosten kan også brukes til andre ting, for eksempel som saus til squashspaghetti, og med litt krydder og/eller friske urter oppi blir den en perfekt dip!

Oppskriften er vegansk og fri for melk og gluten. Du kan erstatte macadamianøttene med cashewnøtter, men reduser da mengden vann du har i.

Macadamianøtteost (1-2 porsjoner)

 • 2 dl macadamianøtter
 • circa 1 dl vann
 • litt salt og pepper
 • litt sitronsaft
 1. Bløtlegg nøttene i 2-3 timer.
 2. Ha alle ingrediensene i en blender, foodprosessor eller lignende. Ha i mer vann dersom den ikke går rundt. Jeg kjørte først blandingen i food prosessor og hadde massen oppi den lille kvernen som hører til stavmikseren.
 3. Smak til med det du ønsker – urter, chili, næringsgjær e.l –  eller bruk den som den er. Oppbevares i lufttett beholder i kjøleskap og holder seg noen dager.

Osten kan godt være mer flytende enn dette. Rør inn vann og la stå noen minutter. De malte nøttene kan suge til seg mye væske.

12 Comments

 1. Har ikke prøvd å bruke macadamianøttene til ost før, det må prøves :)
  Jeg har bestemt meg for å selge min temmelig ubrukte dehydrator, og lurer på om du (eller noen du kjenner) skulle være interessert? Jeg bor i Bergen, og har ikke lyst å pakke og frakte den med posten, kan gjerne kjøre i Bergen. Ta kontakt på tine.sundal@broadpark.no hvis du er interessert :)

  Liker

 2. Eva says

  Kan jeg flytte inn til dere så du kan lage sånn fantastisk mat til meg hver dag? :)))

  Liker

 3. Mmm, dette har jeg lyst til å prøve og lage selv, både macadamiaost og karrigryte. Kokebananer må jeg helt klart få tak i!

  Liker

  • Det er enkelt og genialt. Har hatt helt dilla på det siste uken, men har glemt å ta bilde av karrigryten så kommer ikke noe innlegg med det første.

   Og kokebanan er kjempegodt, men best hvis du steker den i mye olje. Husk at kokebananen er best jo mer moden den er – ser den nesten råtten ut i skallet, er den perfekt! :)

   Liker

 4. Tilbaketråkk: Bløtlegging av nøtter og frø | food is my religion!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s