Salater
Comments 8

En salat om dagen…

En av utfordringene for min del er å spise sunt når jeg er på jobb. Det er ofte travelt og liten tid til å tilberede måltider og jeg tyr lett til knekkebrød med majones og salami siden det er en av de eneste tingene jeg kan spise dag ut og dag inn uten å bli lei. Spesielt sunt er det derimot ikke, spesielt ikke med tanke på e-stoffene som er i..

Den siste tiden har jeg derimot begynt å lage med salat som jeg har med på jobb. Hvis jeg skal på tidligvakt lager jeg en eller to salater på kvelden og lar de stå i kjøleskap over natten. Dette fungerer utmerket og bidrar til at jeg får i meg mye mer grønnsaker enn jeg ellers ville, samtidig som jeg slipper å ty til hurtigløsninger.

salat med brie og avacodo

Noen ganger lager jeg en dressing som jeg har i et lite glass ved siden av, men som oftest bruker jeg bare noen spiseskjeer med oliven- eller hampolje som jeg har over salaten. Hvis jeg lager tacosalat, skviser jeg en halv lime over grønnsakene, noe som bidrar til å gi den gode meksikanske smaken.

I salatene har jeg som oftest:

 • grønn salat (f.eks spinat, isberg og ruccola)
 • spirer (alfalfaspirer eller en blanding av ulike spirer)
 • rød, gul eller grønn paprika
 • frø og kjerner
 • protein (egg, upasturisert ost og kjøtt)
 • olje eller dressing
 • granateplekjerner, eple eller mango (for å friske opp smaken)

salatSalat med skinke (full av e-stoffer, men godt på smak), hampfrø, solsikkekjerner og parmesan (parmesan er som oftest upasturisert).

DSC_0286Salat med økologisk bacon, upasturisert brie, parmesan og avokado. Min favoritt!

8 Comments

 1. Samme her, utfordringen er å rekke å planlegge lunsjen. Blir jo ikke superusunt, men knekkebrød med egg er jo litt ensidig i lengden. Smart å lage om kvelden!:) salatene ser gode ut!

  Liker

 2. Den siste salaten ser utrooolig god ut. Tenker å bestille brie fra Käserebellen i denne runden, gleder meg. Hvor får du tak i økologisk bacon? Og er det uten nitritt? Har faktisk fundert på å lage mitt eget ved å skjære tynne skiver av en tynnribbe, men mangler jo den røkte smaken…

  Jeg har også veldig lett for å ty til noe med salami/pølse på, det er jo sååå godt. Utrolig synd at man ikke får tak i sånt uten nitritt.

  Liker

  • Anbefaler brie – den er kjempegod! Jeg kjøper økologisk bacon på Reindyrka her i Bergen (uten nitritt ja!). Det er fra Grøstad gård – kanskje du kan få tak i det eller tilsvarende i dine trakter? Om jeg kjøper vanlig bacon velger jeg det som kun er nitritt i. De fleste bacontypene har jo en innholdsliste som er lang som bare det.. æsj!

   Jeg vil også ha økologisk salami i norske butikker! Om du kjenner noen som skal til Danmark eller skal dit selv, få de til å kjøpe med ruller med økologisk salami derfra. Det ene merket de har der (som jeg bare ikke klarer å komme på navnet på) er supergode. De har pølseruller med forskjellig smak, bl.a soltørket tomat. NAM!!! Jeg fikk en kollega til å handle inn flere ruller til meg i fjor og de forsvinner på null komma niks :)

   Liker

 3. kasiopeiia says

  Deilig og lur matpakke! Skal lære og bli flinkere igjen :) Takk for fin inspirasjon

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s