Denne nydelige retten er inspirert av tv-kokken Lorraine Pascale fra programmen «Home Cooking Made Easy». Paellaen har mye god smak og er absolutt en rett jeg vil lage igjen. Jeg anbefaler å bruke sherry siden det vil gi ekstra mye smak til retten, men jeg vil tro det også kan fungere med tørr hvitvin uten at jeg har prøvd det selv.
Av miljøhensyn er det sjelden jeg spiser kongereker/scampi. Du kan fint erstatte kongerekene med mer kylling og chorizo, eller bare utelate det. Dersom du vil bruke «vanlige» reker anbefaler jeg å rense de og ha de i like før servering siden de fort kan bli seige når de varmebehandles.
Paella med chorizo (4 personer)
- 2 kyllingfileter, i terninger
- ca 150 g chorizo, skjært i biter
- 1 kinesisk hvitløk, finhakket
- 2 grillet paprika eller paprikapulver (helst smoked sweet paprika-pulver)
- 10-15 rå kongereker
- 300 g arborioris
- olje eller smør til steking
- 400 ml kyllingkraft (eller buljong hvis du ikke har kraft)
- 225 ml tørr sherry (kan sløyfes)
- 4 vårløk, skjært i biter på 1/2 cm
- 150 g frosne erter
- frisk persille, finhakket
- salt og pepper
- Varm 2 ss olje eller smør i stor gryte, traktørpanne eller paellapanne. Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den til alle overflater på kyllingbitene er brunet. Tilsett mer fett om nødvendig. Ha i chorizo og stek den et minutt eller to. Ha deretter oppi paprika og hvitløk. Stek i to minutter til og dra pannen til sides.
- Hvis du bruker sherry: Tilsett halvparten til kjøttet og kok opp. La det koke til nesten all væsken er borte.
- Tilsett ris og kraft og kok opp. Tilsett litt ekstra kraft/væske dersom du ikke bruker sherry. Skru ned varmen og la det putre i cirka 30 minutter eller til nesten all væsken er absorbert av risen. Etter 15 minutter dekker du til med et lokk og lar det koke videre til risen er ferdig.
- Mens risen koker varmer du 1 ss olje eller smør i en stekepanne. Tilsett vårløk og stek i cirka 1 minutt før du tilsetter kongereker og steker de til de er rosa, cirka 2-3 minutter. Tilsett ertene og stek til de er gjennomvarme. Hvis du bruker sherry, tilsetter du resten av sherryen og lar det koke til nesten all væsken har fordampet. Hvis du ikke bruker sherry, tar du stekepannen av varmen.
- Når risen er ferdig kokt tilsetter du reker og erter og blander godt. Dryss rikelig med persille over ved servering.
Hei!
Jeg ville bare legge igjen en liten kommentar til deg her å takk for mye fint lesestoff her inne. Jeg er selv blogger og blogger om alt mellom himmel og jord
☺ Ta en tur innom en gang da ☺
LikerLiker
Takk for det! :-)
LikerLiker