Da jeg var liten pleide vi å lage eggedosis som vi slurpet i oss som kveldskos. Denne var riktignok med store mengder sukker i og jeg har heller ikke spist eggedosis siden barndommen. I sommer fikk jeg derimot på nytt dilla på eggedosis, men denne gangen laget jeg med annen type søtning i. Favoritten er en blanding mellom kokosblomstsukker og honning.
Jeg lager også eggedosisen av kun eggeplommer siden rå eggehviter inneholder antinæringsstoffer som hindrer opptak av næringsstoffer i kroppen. Eggeplommen derimot inneholder en mengde næringsstoffer og kan fint spises rå.
Les mer om egg og antinæringsstoffer HER og HER.
Jeg beregner en eggeplomme per person og circa 1/2 ts søtning per eggeplomme.
Eggedosis med friske bær (2 personer)
- 2 eggeplommer fra økologiske eller frilandshøns
- 1/2 ts økologisk honning (kan sløyfes)
- 1/2 – 1 ts kokosblomstsukker
- blåbær og bringebær eller andre friske bær
Pisk eggeplommer og søtning til en luftig og lys masse. Smak til med søtning. Dersom eggedosisen blir for søt, tilsettes en ekstra eggeplomme.
Server eggedosisen med friske bær til. NAM!
så fantastisk godt ut!
LikerLiker
Flott, kan også tenke meg å lage mer eggedosis, av eggene til egne høns :) Har du tips til bruk av eggehvitene også?
LikerLiker
Så kjekt med egne høns da! Hva eggehvitene skal brukes til er jo et evig problem for min del, men jeg har lenge tenkt å lage denne oppskriften: http://www.xn--nrtogkjrt-g3ag.no/2012/05/ekte-proteinkjeks-til-17-mai-2/
Håper den kan falle i smak :-) ellers er det jo alltids godt med marengs…
LikerLiker
Naaaaammmmm! Dette må prøves:) :)
LikerLiker
Tilbaketråkk: Eggedosis med friske bær | Matnyhetene.no
Mmmm, ser deilig ut! :-D Flink du er!
LikerLiker
Eggedosis var favoritten da jeg var liten. Dette så utrolig godt ut! Kanskje jeg må lage det en dag :)
LikerLiker
Oj! Det såg godt ut. Trur eg må lage det her i kveld:)
LikerLiker