Dessert, Oppskrifter
Comments 8

Eggedosis med friske bær

Da jeg var liten pleide vi å lage eggedosis som vi slurpet i oss som kveldskos. Denne var riktignok med store mengder sukker i og jeg har heller ikke spist eggedosis siden barndommen. I sommer fikk jeg derimot på nytt dilla på eggedosis, men denne gangen laget jeg med annen type søtning i. Favoritten er en blanding mellom kokosblomstsukker og honning.

Jeg lager også eggedosisen av kun eggeplommer siden rå eggehviter inneholder antinæringsstoffer som hindrer opptak av næringsstoffer i kroppen. Eggeplommen derimot inneholder en mengde næringsstoffer og kan fint spises rå.

Les mer om egg og antinæringsstoffer HER og HER.

sukkerfri eggedosis med bær

Jeg beregner en eggeplomme per person og circa 1/2 ts søtning per eggeplomme.

Eggedosis med friske bær (2 personer)

  • 2 eggeplommer fra økologiske eller frilandshøns
  • 1/2 ts økologisk honning (kan sløyfes)
  • 1/2 – 1 ts kokosblomstsukker
  • blåbær og bringebær eller andre friske bær

Pisk eggeplommer og søtning til en luftig og lys masse. Smak til med søtning. Dersom eggedosisen blir for søt, tilsettes en ekstra eggeplomme.

Server eggedosisen med friske bær til. NAM!

sukkerfri eggedosis med bær  sukkerfri eggedosis

8 Comments

  1. Flott, kan også tenke meg å lage mer eggedosis, av eggene til egne høns :) Har du tips til bruk av eggehvitene også?

    Lik

  2. Tilbaketråkk: Eggedosis med friske bær | Matnyhetene.no

  3. Eggedosis var favoritten da jeg var liten. Dette så utrolig godt ut! Kanskje jeg må lage det en dag :)

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s