Jeg har blitt veldig glad i søtpotet, men jeg bor med en som ikke liker det og dermed blir det bare søtpotet når jeg skal lage mat til meg selv. Det er veldig godt med søtpotetpuré som tilbehør til for eksempel torsk, men favoritten min er bakte søtpotetstaver som jeg spiser som de er, eller dyppet i litt oliventapenade. Nam!
Søtpotet er svært rik på betakaroten og inneholder i tillegg vitamin C, kostfiber og flere andre næringsstoffer. Betakarotenet virker beskyttende på alle kroppens celler, blant annet mot skader på arvestoffet som igjen kan lede til kreft. I tillegg omdannes betakaroten det til aktive vitamin A og inngår dermed i synsprosessen og i normal celledeling. Vitamin A er også viktig for huden, og betakaroten kan angivelig farge huden din nydelig solgyllen uten at det er skadelig (kilde).
Bakte søtpotetstaver
- søtpotet (jeg regner 1 mellomstor søtpotet per person)
- olivenolje
- urtesalt og evt provencekrydder eller lignende
Skrell søtpoteten og skjær den i staver. Bland søtpotet, olje og krydder i en skål. Det skal ligge et tynt lag olje rundt alle stavene. Legg stavene utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen 200 ºC i circa 20 minutter. Rør litt i søtpotetene under steking slik at de blir jevnere stekt.
Så kjempegodt ut, det må jeg prøve!
LikerLiker
Inspirerende, som alltid! :)
Du er blitt nominert til The Independent Blogger Award! :)
http://www.egedenne.com/2013/06/the-independent-blogger-award.html
LikerLiker
Fristende! Det har jeg faktisk aldri laget. Det bør prøves skjønner jeg!:)
LikerLiker
Jeg lager noen ganger mat i flere former. I går ville familien ha fløtegratinerte poteter, men hadde lite poteter og «spedde på» med søtpoteter og sellerirot. Laga en variant til meg selv, uten poteter. Har også laga blanding av ulike rotgrønnsaker i ei stor form, der jeg har laga skille mellom noen grønnsaker som ikke alle spiser.
LikerLiker
MMmm, høres godt ut! :)
LikerLiker
Hei igjen :)
Nå er det klart for stemmer :) Lykke til! :)
http://www.egedenne.com/2013/06/the-independent-blogger-award-time-to.html
LikerLiker
Å, det så godt ut! Vi skal grille i morgen og da skal jeg grille søtpotet med bacon rundt!
LikerLiker
Forresten, er du på Bloglovin?
LikerLiker
Det er jeg og du finner meg her: http://www.bloglovin.com/blog/1653599
Må teste søtpotet med bacon en dag *nam*
LikerLiker
Søtpotet er også kjempegod med kanel :)
LikerLiker
Det har jeg aldri smakt. Takk for tips :-)
LikerLiker