Denne oppskriften er perfekt for alle som elsker smaken av kokos! Personlig er jeg middels glad i kokos, men disse bitene likte jeg godt og jeg kommer til å lage de igjen. Samboeren min som ikke er verdens største fan av mitt sunne godteri likte de også. Nå skal det sies at han også har begynt å spise den hjemmelagete sjokoladen min så kanskje han bare har blitt litt miljøskadd av å bo med meg over tid.. ;)
Orginaloppskriften på Coconut Carob Swirl Bark er fra bloggen Sweetly Raw. Jeg hadde ikke alle ingediensene og brukte det jeg hadde. Basen består av kokossmør, kokosolje, vanilje, carob og stevia. Resten av ingediensene kan du variere ut fra hva du har tilgjengelig for å tilføre noe som gir tyggemotstand. Bruk det du har av tørkede bær, frø og nøtter. Kakaonibs er også godt.
Carobpulver lages av belgen fra johannesbrødtreet. Det er naturlig søtt, har lavt fettinnhold og i motsetning til kakao inneholder det ingen stimulerende stoffer. Hvis du ikke har carob, kan du bruke kakaopulver i denne oppskriften.
♦
Coconut Carob Swirl Bark
- 1/2 kopp kokosnøttsmør
- 2 ss ekstra virgin kokosolje
- 1/2 ts vanilje ekstrakt (eller vaniljepulver)
- 6 dråper stevia naturell eller vanilla cream
- 1 ss carobpulver
- 3-4 ss kokosflak
- 2 ss gojibær eller molbær
- 1-2 ts kakaonibs
- 2 ss hampfrø
- 4 ss hakkede valnøtter eller andre nøtter
Smelt kokossmør og kokosolje på svak varme. Bland smør og olje sammen med vanilje og stevia i en bolle. Ta 4 spiseskjeer av blandingen og ha den i en egen bolle og rør inn carobpulver. Bland inn det du ønsker av supermat og nøtter i de to blandingene.
Hell den hvite kokosnøttmiksen i en form eller et fat dekket med bakepapir. Legg klumper med carobmiks utover kokosmiksen og rør litt rundt med en spisepinne slik at det dannes mønster av hvitt og brunt. Avkjøl i kjøleskap eller frys i minimum 10 minutter.
Når blandingen har stivnet brekker eller skjærer du den i biter. Oppbevares i en lufttett boks i kjøleskap en ukes tid.
Nam, ser kjempegodt ut!! Og Sweetly Raw bloggen er så fin!
God helg :)
LikerLiker
God helg til deg også :)
LikerLiker
Oh, denne skal jeg prøve i morgen kveld. Jeg elsker alt som lukter eller smaker kokos! Gleder meg:)
LikerLiker
Håper de faller i smak! :)
LikerLiker
Disse ble jeg fristet til å prøve, ser veldig gode ut! Og i dag tror jeg det blir bakt søtpotet til fisken :-)
LikerLiker
Nam!
LikerLiker