Godteri/konfekt, Supermat
Comments 6

Kokos og carob-biter (Coconut Carob Swirl Bark)

Denne oppskriften er perfekt for alle som elsker smaken av kokos! Personlig er jeg middels glad i kokos, men disse bitene likte jeg godt og jeg kommer til å lage de igjen. Samboeren min som ikke er verdens største fan av mitt sunne godteri likte de også. Nå skal det sies at han også har begynt å spise den hjemmelagete sjokoladen min så kanskje han bare har blitt litt miljøskadd av å bo med meg over tid.. ;)

Orginaloppskriften på Coconut Carob Swirl Bark er fra bloggen Sweetly Raw. Jeg hadde ikke alle ingediensene og brukte det jeg hadde. Basen består av kokossmør, kokosolje, vanilje, carob og stevia. Resten av ingediensene kan du variere ut fra hva du har tilgjengelig for å tilføre noe som gir tyggemotstand. Bruk det du har av tørkede bær, frø og nøtter. Kakaonibs er også godt.

kokos og karbo biter

Carobpulver lages av belgen fra johannesbrødtreet. Det er naturlig søtt, har lavt fettinnhold og i motsetning til kakao inneholder det ingen stimulerende stoffer. Hvis du ikke har carob, kan du bruke kakaopulver i denne oppskriften.

Coconut Carob Swirl Bark

 • 3-4 ss kokosflak
 • 2 ss gojibær eller molbær
 • 1-2 ts kakaonibs
 • 2 ss hampfrø
 • 4 ss hakkede valnøtter eller andre nøtter

Smelt kokossmør og kokosolje på svak varme. Bland smør og olje sammen med vanilje og stevia i en bolle. Ta 4 spiseskjeer av blandingen og ha den i en egen bolle og rør inn carobpulver. Bland inn det du ønsker av supermat og nøtter i de to blandingene.

Hell den hvite kokosnøttmiksen i en form eller et fat dekket med bakepapir. Legg klumper med carobmiks utover kokosmiksen og rør litt rundt med en spisepinne slik at det dannes mønster av hvitt og brunt. Avkjøl i kjøleskap eller frys i minimum 10 minutter.

Når blandingen har stivnet brekker eller skjærer du den i biter. Oppbevares i en lufttett boks i kjøleskap en ukes tid.

kokos karbo snop

coconut carob swirl bark

6 Comments

 1. Oh, denne skal jeg prøve i morgen kveld. Jeg elsker alt som lukter eller smaker kokos! Gleder meg:)

  Liker

 2. Disse ble jeg fristet til å prøve, ser veldig gode ut! Og i dag tror jeg det blir bakt søtpotet til fisken :-)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s