En enkel, søt og velsmakende hverdagsdessert – eller et lite måltid i seg selv.
Selv synes jeg banan smaker bedre stekt enn rå. Mandlene gir tennene litt tyggemotstand og inneholder E-vitamin som styrker immunforsvaret, pluss magnesium som er gunstig for hjerte og blodtrykk. Rømmen står i kontrast til det søte og gjør desserten friskere på smak. Litt kakaonibs eller hakket mørk sjokolade er også godt å drysse over.
Stekt banan med mandler og rømme
- 1 banan per person
- smør
- kokosblomstsukker eller honning
- mandler (helst bløtlagt over natten)
- Røros økologisk rømme
Varm smør i en stekepanne. Skjær bananen(e) i to på langs og stek de på middels varme. Når du snur banane i stekepannen har du over litt søtning. Serveres i en skål med hakkede mandler og rømme til.
♦
Jeg bruker helst økologisk og lavpasturisert smør og rømme fra Røros meierier. Kokosblomstsukker inneholder mineraler og skal ha relativt lav GI. Det smaker mye bedre enn brunt sukker og er den sukkererstatningen som brukes mest her i huset. Samboeren min foretrekker kokosblomstsukker fremfor brunt sukker i espresso og selv bruker jeg det mest sammen med annen søtning siden den gir en rund og fin søtsmak som er veldig lik sukker.
Naaaam! Stekt banan må være noe av det beste som finnes. Sikkert supergodt sammen med rømme… Sukk. Steker man banan- og eplebiter, samt rosiner sammen med litt honning og smør, får man verdens beste topping til vaniljeis. Pappas spesial ;-)
LikerLiker
Nam! Pappas spesial høres godt ut :)
LikerLiker
nammis. fritert banan er min favoritt, så dette blir en sunn variant :D nam
LikerLiker
Fritert banan er også godt :)
LikerLiker