Dessert
Comments 4

Stekt banan med mandler og rømme

En enkel, søt og velsmakende hverdagsdessert – eller et lite måltid i seg selv.

stekt banan

Selv synes jeg banan smaker bedre stekt enn rå. Mandlene gir tennene litt tyggemotstand og inneholder E-vitamin som styrker immunforsvaret, pluss magnesium som er gunstig for hjerte og blodtrykk. Rømmen står i kontrast til det søte og gjør desserten friskere på smak. Litt kakaonibs eller hakket mørk sjokolade er også godt å drysse over.

Stekt banan med mandler og rømme

  • 1 banan per person
  • smør
  • kokosblomstsukker eller honning
  • mandler (helst bløtlagt over natten)
  • Røros økologisk rømme

Varm smør i en stekepanne. Skjær bananen(e) i to på langs og stek de på middels varme. Når du snur banane i stekepannen har du over litt søtning. Serveres i en skål med hakkede mandler og rømme til.

Jeg bruker helst økologisk og lavpasturisert smør og rømme fra Røros meierier. Kokosblomstsukker inneholder mineraler og skal ha relativt lav GI. Det smaker mye bedre enn brunt sukker og er den sukkererstatningen som brukes mest her i huset. Samboeren min foretrekker kokosblomstsukker fremfor brunt sukker i espresso og selv bruker jeg det mest sammen med annen søtning siden den gir en rund og fin søtsmak som er veldig lik sukker.

4 Comments

  1. Naaaam! Stekt banan må være noe av det beste som finnes. Sikkert supergodt sammen med rømme… Sukk. Steker man banan- og eplebiter, samt rosiner sammen med litt honning og smør, får man verdens beste topping til vaniljeis. Pappas spesial ;-)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s