Dessert, Oppskrifter
Comments 6

Banankake med valnøtter

banankake med valnøtter

Er du glad i banan? Da må du prøve denne saftige og gode kaken. Oppskriften er opprinnelig Ida sin og den er gluten- og melkefri.

Selv er jeg middels glad i banan, men jeg synes allikevel kaken er god. Den holder seg saftig lenge og dermed trenger man ikke å spise så mye av gangen. Best liker jeg den med en god klatt smør på.

Arrowroot eller pilerot som den heter på norsk, er en tropisk plante som formerer seg via rotitløpere. Disse røttene blir tørket og malt til et fint pulver. Pulveret er glutenfritt og lett fordøyelig, og det brukes som fortykningsmiddel. Les mer om arrowroot HER og HER.

banankake med valnøtter

Banankake med valnøtter:

  1. Mos bananene med gaffel til det blir en jevn mos. Bland inn eggene og ha deretter i resten av ingrediensene.
  2. Smak til med krydder og rør inn nøtter. Jeg er bruker mest kardemomme siden jeg liker det bedre enn kanel og bruker circa to gode never nøtter oppi.
  3. Ha kakerøren i en brødform kledd med bakepapir og stek den på 175°C i 40-60 minutter eller til det ikke sitter igjen deig på en tannpirker eller kakenål. Kaken er såpass saftig at det er bedre om den står for lenge enn for kort. Den skal bli relativt mørk på toppen.
  4. Avkjøl kaken helt før den serveres. Den blir best om den får stå noen timer før du servering. Kan oppbevares i et linhåndkle på kjøkkenbenken i 4-5 dager.

banankake med valnøtter

6 Comments

    • Takk for oppskriften! ;) Har laget den både med maizena og arrowroot og sistnevnte ble desidert best!

      Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s