Hovedrett, Oppskrifter
Comments 5

Nostalgisk hverdagswok

Her kommer en oppskrift på skikkelig hverdagsmat som er enkel og rask å tilberede. Dette er også perfekt restemat og en fin måte å bruke opp risrester og råkost som står i kjøleskapet.

Da jeg var liten og woking var et mer ukjent fenomen enn i dag, gikk min mor til innkjøp av en diger, tung jernwok og serverte oss denne enkle retten som falt i smak umiddelbart og ble et fast innslag på middagsbordet. Oppskriften bærer preg av en tid hvor sukkererter, minimais og vannkastanjer ikke var like tilgjengelig som nå og råvarene vil jeg si er typisk norske. nostalgisk wok

Etter å ha tatt et overblikk over hva vi hadde liggende i kjøleskapet, poppet denne wokretten opp i hodet mitt og dermed ble gårsdagens middag preget av en rekke nostalgiske følelser fra min side. Samboeren min var dog ikke like henrykt som meg, men klaget ikke over smaken.

Jeg bruker økologiske råvarer så fremt jeg får tak i det og helst økologisk, rundkornet grov ris. Fullkornsris smaker mer, metter mer og inneholder langt mer næring enn hvit (og næringstom) ris.

Nostalgisk hverdagswok (ca 4 porsjoner)

  • 1 pakke kvernet storfekjøtt/karbonadedeig/økologisk kjøttdeig
  • 1 ss økologisk smør eller olje
  • grov ris, kokt
  • 1/4 hodekål, finsnittet
  • 4 små gulrøtter, raspet
  • 1 kinesisk hvitløk, finhakket
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1 eple, i terninger
  • litt urtesalt, Vitam Kjørnig eller annen buljong
  • pepper
  • tamari eller annen soyasaus
  1. Stek kjøtt i smør eller olje. Tilsett løk og hvitløk når kjøttet nærmer seg gjennomstekt.
  2. Skru ned varmen, ha i kål, gulrot og ris og bland godt. Tilsett eple og smak til med salt/buljong og pepper.
  3. Serveres med en liten dæsj soyasaus på.

wok med norske ingredienser

1 kommentar

  1. Så godt!! Wok minner meg også veldig om barndommen, vi spiste det mye!! Elsket det, og elsker det :)

    Liker

Legg igjen en kommentar