Hovedrett
Comments 4

Spaghetti med chorizo i tomatsaus

Hvilken smakfull og herlig rett! Oppskriften fant jeg på Trines Matblogg og den ble en slager her i huset. Enkel og rask å lage, men samtidig mettende og full av smak.

pasta med chorizo

Jeg brukte krydret chorizo som de selger på Rema 1000. Produsenten oppgir at den er uten nitritt og andre kunstige tilsetningsstoffer, noe som er et stort pluss.

chorizo

Hvilken pastatype du bruker er helt opp til deg. Selv foretrekker jeg å bruke glutenfri pasta og denne spaghettien som jeg kjøper på iHerb er en av favorittene (PS: Handler du på iHerb for første gang, bruk rabattkoden MEX012 og få rabatt på din første bestilling). Ellers anbefaler jeg også Helios sin økologiske speltspaghetti – den er supergod!

Pasta med chorizo (2-3 personer)

  • 25o gram chorizo
  • 1 liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 paprika
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl fløte (jeg bruker havrefløte)
  • chiliflak
  • salt og pepper
  • persille
  • litt rosmarin (friske eller tørsket)
  • revet parmesan
  • 250 – 300 g pasta
  1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  2. Stek chorizoen i en stekepanne og legg til side.
  3. Skjær løk, hvitløk og paprika i biter og fres i litt olje til løken er blank. Tilsett hermetiske tomater og la det stå og koke inn noen minutter. Tilsett fløte og smak til med salt, pepper, chili og urter. Ha til slutt i chorizo.
  4. Serveres med pasta, persille og parmesan.

pasta med chorizo

1 kommentar

    • Anbefales! Samboeren min sa at det var den beste pastaretten han hadde smakt på lenge :)

      Liker

Legg igjen en kommentar