Oppskrifter
Comments 5

Raw food i København

Før vi dro til København var planen min å spise raw food til frokost hver dag, noe min raw food-skeptiske kjæreste også gikk med på siden han elsker juice og smoothie til frokost. Det ble derimot bare to av fire raw food-frokoster, men de ble godt dokumentert siden jeg på denne ferien gadd å ta med meg speilreflekskameraet over alt hvor vi gikk.

Spesielt vil jeg anbefale 42º RAW som ligger i Pilestrædet, en av sidegatene til Strøget. I mine øyne har 42º RAW en svært fristende meny og jeg hadde lyst å smake de fleste rettene deres, men valget falt på lasagne, noe jeg lenge har hatt lyst å smake i raw variant. Og Lasagnen var HELT fantastisk god!

Dessverre var de tom for ingredienser til smoothie da vi var der så fikk ikke testet de, men vi drakk hver vår juice og de smakte selvfølgelig kjempegodt. Min var blant annet med rødbeter, noe jeg prøver å få i meg daglig siden jeg har litt lave jernverdier.

Vi var også innom simpleRAW som ligger i Oehlenschlægersgate, en av tverrgatene mellom Istedsgate og Vesterbrogate. SimpleRAW hadde en litt annerledes meny enn 42º RAW og jeg valgte en tallerken med grønnsakssticks, spice hummus og dehydrert brød. Hummusen var litt besk på smak og grønnsakene bestod av kun gulrøtter, så jeg ble litt skuffet, men brødet var kjempegodt (ps: på bildet har jeg nesten spist opp all maten). Ellers var både juicen og smoothien god, men jeg ble fort sulten igjen.

Begge stedene har utsalg av egne og andres varer. På simpleRAW kan man blant annet kjøpe take-away av hummus, pesto, kakestykker og en del andre varer. Kakene så kjempelekre ut, men jeg fikk dessverre ikke smakt på de denne gangen.. I tillegg serverer begge stedene varme drikker for de som ønsker det og kaffen var nydelig begge stedene.

I innlegget Øko-kos i København finner du flere tips til Københavnturen.

5 Comments

 1. Misunnelig!!! Maten ser så god ut- spesielt den lasagen! Det er så gøy å utforske veganmat og rawfood og helsekost i utlandet, det er alltid det jeg gleder meg mest til når jeg skal på tur :)

  Liker

  • Enig, det er kjempe gøy!! Og den lasagnen var bare helt himmelsk… får vann i munnen av å tenke på den… :)

   Liker

 2. ÅÅ, 42 raw <3 Jeg skal bo i pilestrædet i hele sommer, så gjett om det blir mange turer dit! Nå blir det lasagne neste gang hvertfall:D

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s