Denne herlige oppskriften fant jeg på Sana Bona sine nettsider og den tar kort tid å lage og er derfor perfekt dersom man plutselig får gjester eller bare har lyst på noe godt. Min raw food-skeptiske samboer var til og med den av oss som likte tertene aller best.
Formene har jeg kjøpt på Àhlens, men jeg vet de også selger noen tilsvarende på Clas Ohlson.
Mini jordbærterter (4 stk)
Bunn
- 2 dl macadamianøtter
- 4 dadler
- 1 dl rå kokosmasse
- 2 ss agavenektar
- 1 klype Himalayasalt
- 1/4 ts ekte vaniljepulver
Jordbærkrem
- 3 dl frosne eller friske jordbær
- 1 dl cashewnøtter
- 2 ss presset sitron
- 3 ss agavenektar
- 1 ss chiafrø
- 1 ss kokosolje, smeltet
- Mal macadamianøttene i en blender eller food prosessor. Tilsett deretter resten av ingrediensene og bland til en deig. Deigen fordeles og trykkes ned i fire små kake/-paiformer (ca 7 cm i diameter). Bunnen settes i fryseren mens du lager kremen.
- Bland alle ingrediensene til jordbærkremen i en blender. La stå 15 minutter så chiafrøene sveller.
- Rett for servering, løsne forsiktig paiskallene fra formene og legg på serveringsfat (dersom du ikke klarer å løsne paiskallene uten å ødelegge de, kan man også servere tertene i formene).
- Fordel jordbærkremen i paiskallene og pynt med friske jordbær. Server snarest.
De så kjempe søte ut, perfekt til venninne – sommer fest :)
LikerLiker
Ja, og så så lett å lage da :)
LikerLiker
Nydelige!! Så utrolig søte de er!
LikerLiker
:)
LikerLiker
Ser kjempegode ut! Må prøves! :)
LikerLiker
Anbefales!!
LikerLiker
Disse var kjempe søte og ser kjempe gode ut:) :) Skal prøves:) :)
LikerLiker
Det bør du gjøre :)
LikerLiker