Brød og knekkebrød
Comments 8

Glutenfrie rundstykker (med gjær)

I går laget jeg glutenfri gjærbakst for første gang og de ferdige rundstykkene ble veldig gode. Jeg serverte de til en nydelig linsesuppe (oppskrift kommer) og det ble en perfekt kombinasjon.

Jeg brukte Marie sin oppskrift, men gjorde noen små justeringer ut fra hva jeg hadde i skapet. Dersom du ønsker å lage færre rundstykker, halverer du bare oppskriften.

Glutenfrie rundstykker (10-12 stk)

  • 6 dl glutenfritt havremel
  • 2 dl Jytte-mel
  • 2 dl Toro glutenfri grov melblanding
  • 5 dl vann
  • 4 ts psylliumhusk
  • 1 pk gjær
  • 2 ss olje
  • 1,5 ts salt
  1. Varm vannet opp til 37ºC. Rør ut gjæren i vannet og bland i fiberhusk. La stå og svelle i 5-10 minutter.
  2. Rør inn olje og salt og deretter melet. Deigen skal bli ganske klissete. Ha i litt mer lunket vann dersom det trengs.
  3. Legg et kjøkkenhåndkle over bollen og la deigen heve i 20-30 minutter .
  4. Form rundstykker og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Vet hendene med vann mellom hvert rundstykke så blir det lettere å håndtere den klissete deigen.
  5. Etterhev rundstykkene i 20 minutter.
  6. Stekes på 250ºC i circa 15-20 minutter.

rundstykker

 

8 Comments

  1. LovelyLiller says

    De ble jo kjempefine! Du må prøve deg på mine hasselnøtt rundstykker en gang. :) Ha en fin søndag!

    Lik

  2. ingrid3g says

    De så kjempegode ut. Hadde du mer igjen slik at du vet hvordan de nå er dagen etter? Har prøvd å bake glutenfritt før, og det var kjempegodt nystekt, men dagen etterpå ble det som å spise et ukesgsmmelt brød…

    Lik

    • Jeg laget de på lørdag og spiste de siste i dag. Funket veldig bra i går (søndag). I dag var de litt tørre, men funket godt med litt smør på sammen med suppe :)

      Lik

  3. Marit says

    Om brød/ rundstykkene begynner å bli tørre etter en dag eller to bruker jeg enten brødrister eller har litt vann på ene rundstykke å varmer d opp i ovnen litt. Smaker nybakt da :)

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s