Tanker og tips
Comments 4

Alternativer til kaffi

Fra jeg var liten har jeg alltid foretrukket te, men da jeg var student begynte jeg å drikke kaffi for å klare å konsentrere meg på lesesalen. Jeg har alltid blitt skjelven av mer enn to-tre kopper om dagen og har derfor aldri vært noen storforbruker av kaffi. Jeg har heller aldri laget kaffi hjemme og det har derfor vært en jobb/skole/kafé-greie. Behovet for kaffi om morningen tok jeg videre med meg inn i arbeidslivet og på et tidspunkt følte jeg meg ikke menneskelig før jeg hadde fått meg en kopp kaffi. Dette var riktignok på jobb, for hjemme drikker jeg alltid te.

Jeg har aldri vært glad i svart kaffi og har derfor hatt en god del melk i koppen. Da det ble klart at jeg ikke tåler melk, sluttet jeg derfor også å drikke kaffi. Jeg kan selvfølgelig bruke vegetabilsk melk, men siden jeg også hadde et ønske om å kutte kaffiavhengigheten så valgte jeg å heller finne erstatninger for kaffi enn for melken til kaffien. Her er noen alternativer til kaffi som jeg benytter meg av i løpet av en dag.

Jeg starter de fleste morgenene med en kopp base-te blandet med rosmarin. Rosmarin er oppkvikkende og humørhevende, den øker blodforsyningen til hjernen og bedrer hukommelsen og konsentrasjonen. Eterisk rosmarinolje har også en oppkvikkende effekt og man kan bruke oljen i luktelamper eller bruke rosmarinprodukter når du dusjer om morgenen. Selv bruker jeg rosmarinskrubb noen dager i uken. Husk å ikke bruke rosmarinprodukter før leggetid.

I løpet av arbeidsdagen drikker jeg minimum en kopp med grønn te og favoritten for tiden er Green Energy fra Yogi. Green Energy er økologisk og inneholder grønn te, urter, guarana og kombucha som gjør den grønne teen ekstra oppkvikkende. Før drakk jeg mye svart te, men den inneholder en del syrer som jeg ikke tåler så godt og derfor drikker jeg kun svart te en gang i blant. Grønn te er et mye bedre alternativ og det finnes en mengde varianter med ulike smaker. Tehagen har et godt utvalg av sorter og en del informasjon om te.

Jeg prøver også å få i meg rå kakao hver dag. Kakao er stappfull av antioksidanter og inneholder store mengder magnesium, krom, sink og et kjemikalie som er stimulerende, oppkvikkende og som gjør deg lykkeligere. Jeg bruker kakaopulver i proteinshaken, lager meg varm kakao med rismelk, og jeg har kakaonibs i smoothie eller sammen med bær, kokosyoghurt eller lignende til frokost. Jeg lager også hjemmelaget sjokolade som jeg oppbevarer i kjøleskapet. Ingredienser til rå sjokolade kan du kjøpe HER.

Jeg tar også tilskudd av hvetegress, chlorella, spirulina og bipollen, i tillegg til at jeg bruker mye frukt og grønt og ulike typer supermat i mitt daglige kosthold. Hvetegress drikker jeg hver dag, mens de andre tilskuddene bruker jeg i perioder eller mer sporadisk. Supermat tilfører kroppen enorme mengder næring og gir oss bedre immunforsvar, mer energi og bedre helse. Den siste tiden har jeg også testet ut produktet Vital Greens – mer om det i et eget innlegg senere.

Og hvordan er livet uten kaffi? Helt utmerket! Etter den første uken har jeg klart meg helt fint uten og jeg føler meg i grunnen mer våken og mer klar i hodet enn da jeg drakk kaffi. Dersom jeg får behov for kaffi er det gjerne på kveldstid dersom jeg er veldig trøtt og skal på byen eller noe annet festlig. Da tar jeg meg gjerne en liten kopp espresso med palmesukker oppi.

Selv savner jeg ikke kaffismaken, men dersom du ønsker en kaffierstatning som smaker mer som kaffi, kan du prøve Dandy Blend (bruk koden MEX012 for å få $5 rabatt dersom du handler på iHerb for første gang). Jeg har ikke testet Dandy Blend selv, men jeg har lest om den på forskjellige blogger og det virker som et bra produkt.

Hva gjør du for å få ekstra energi?

4 Comments

  1. Fint innlegg :-)

    Selv liker jeg ikke svart kaffe (og har ingen planer om å lære meg til å like det heller), så jeg drikker bare en liten cappucino med soyamelk på café en sjelden gang. Jeg skjønner meg ikke på dem som sier «jeg MÅ venne meg til kaffe», som om det er et mål å bli avhengig av det. Veldig rart! Jeg er helt sikker på at god te gir meg minst like mye som det kaffe tydeligvis betyr for mange, bare på en annen måte :-)

    Liker

  2. Fint innlegg. Base-teen vil jeg teste! Takk for tips.
    Selv har jeg aldri likt kaffi… Har aldri skjønt hvorfor folk drikker sånt skvip. Eneste jeg bruker er grønn te (i bøtter og spann). Og så tar jeg i perioder koffeintabletter før trening for et ekstra kick!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s