Godteri/konfekt, Oppskrifter
Comments 6

Lakrisboller

Før jul lånte jeg nok en gang boken Raw Delight på biblioteket og siden da har jeg gått og siklet på en oppskrift på lakrisboller. Ting tar tid med meg for tiden, men for noen dager siden fikk jeg endelig testet ut oppskriften og nå står det en halvfull boks i kjøleskapet som jeg kan gå og snoke i når snopebehovet melder seg.

Jeg hadde ikke mer carobpulver igjen så jeg brukte kakaopulver, noe som gir en litt sterkere smak. Jeg anbefaler deg derfor å holde deg til oppskriften slik at kakaoen ikke tar bort noe av den gode lakrissmaken. Lakrisrotmel har jeg ikke testet, men lakrisrotpulver har jeg nå fått inn i butikken min og jeg brukte derfor det. Lakrispulveret er nydelig på smak og rimelig på pris. Økologisk er det selvfølgelig også. Dersom du er glad i lakris, er dette oppskriften for deg!

Lakrisboller (circa 10 stk)

 • 2 dl mandler eller valnøtter
 • 1-2 ss carobpulver
 • en klype salt (gjerne himalayasalt)
 • 1 ss kokosolje
 • 2 ss honning
 • 1 ss olivenolje
 • 2-4 ts lakrispulver eller 2 ss lakrisrotmel

Kjør mandlene eller valnøttene til fint mel i foodprocessoren. Tilsett resten av ingrediensene og kjør det en gang til. Smak eventuelt til med mer lakrispulver. Rull massen til små boller. Oppbevares i kjøleskap.

6 Comments

 1. Har kjøpt meg lakrispulver men ennå ikke brukt det! Nå har jeg muligheten ser jeg :-)

  Liker

 2. Smakte ganske godt egentlig, men det var en litt rar bismak som jeg ikke helt klarer å sette ord på. Mektige, så klarer ikke å spise så mye mer enn en.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s