En eller annen dag skal jeg prøve meg på å lage ekte yoghurt av kokosmelk. Jeg fant nylig en oppskrift i et blad og det er ikke verre enn å tilsette melkesyrebakterier og la det stå og godgjøre seg en stund. I mellomtiden bruker jeg denne enkle oppskriften på liksom-yoghurt. Jeg bruker den som yoghurt naturell og har den over frukt og bær med litt forskjellig supermat på toppen. Det er også mulig å blande inn ulike smaker i yoghurten (f.eks blåbær) og den kan sikkert fint brukes som barnemat også.
I morgen tenkte jeg å teste hvordan yoghurten blir hvis jeg rører inn litt chiafrø før jeg har den over friske blåbær og kiwi. Som dryss bruker jeg hampfrø, kakaonibs, bipollen og yaconsirup.
Enkel kokosyoghurt (2-3 porsjoner)
- 2 bokser økologisk kokosmelk
- 1/2 sitron
- et lite dryss himalayasalt (kan sløyfes)
- litt vaniljepulver (kan sløyfes)
La kokosmelken stå i kjøleskap over natten slik at kremen og vannet skiller seg. Skrap ut kokoskremen og ha i en bolle. Ha i sitronsaft og eventuelt salt og vanilje, og rør godt til klumpene er ute. Bland inn ulike smakstilsetninger etter ønske eller server den som den er.
Yoghurten holder seg noen dager i kjøleskap. Jeg regner 3 porsjoner på 2 bokser kokosmelk dersom jeg spiser den sammen med frukt og bær.
gar nettopp sverget at jeg aldri skal spise yoghurt igjen,men tror jeg ombestemte meg gitt ;)) så meget godt ut
LikerLiker
Hehe, bare den er uten melkeproteiner så går det nok bra ;)
LikerLiker
sv: Har brukt mariatistel. kansje jeg skal ta noen av de nå. bitterstern har jeg ikke prøvd. Aldri smakt sellerijuice. Får du det på helsekosten i de derre glassflaskene?
LikerLiker
Ja, bruker Biotta sin sellerijuice. Har den i butikken også: http://www.gronnlivsstil.no/productdetails.php?product=118
LikerLiker
Nam den ska eg prøva :D Så enkelt å kjapt, åsså sleppe me å venta på att bakteriene ska gojør seg :P
LikerLiker
Smaker sikkert veldig godt. Fikk lyst til å prøve :-D
LikerLiker
Do it! :)
LikerLiker
Takk for at du pinget bloggen din! Link til dette blogginnlegget er på forsiden av Grønn & Skjønn bloggen! http://gronnogskjonn.com
LikerLiker
Nyyydelig. Har en lignende variant jeg bruker å lage:o)
LikerLiker
Hmmm.. namnam, det må prøves! :)
LikerLiker
Tilbaketråkk: Alternativer til kaffi | food is my religion!
Tilbaketråkk: Müsli med frø og nøtter | food is my religion!
Tilbaketråkk: Fruktsalat med vaniljerømme | food is my religion!