Frokost, Lavkarbo, Oppskrifter
Comments 13

Enkel kokosyoghurt

En eller annen dag skal jeg prøve meg på å lage ekte yoghurt av kokosmelk. Jeg fant nylig en oppskrift i et blad og det er ikke verre enn å tilsette melkesyrebakterier og la det stå og godgjøre seg en stund. I mellomtiden bruker jeg denne enkle oppskriften på liksom-yoghurt. Jeg bruker den som yoghurt naturell og har den over frukt og bær med litt forskjellig supermat på toppen. Det er også mulig å blande inn ulike smaker i yoghurten (f.eks blåbær) og den kan sikkert fint brukes som barnemat også.

I morgen tenkte jeg å teste hvordan yoghurten blir hvis jeg rører inn litt chiafrø før jeg har den over friske blåbær og kiwi. Som dryss bruker jeg hampfrø, kakaonibs, bipollen og yaconsirup.

melkefri kokosyoghurt

Enkel kokosyoghurt (2-3 porsjoner)

La kokosmelken stå i kjøleskap over natten slik at kremen og vannet skiller seg. Skrap ut kokoskremen og ha i en bolle. Ha i sitronsaft og eventuelt salt og vanilje, og rør godt til klumpene er ute. Bland inn ulike smakstilsetninger etter ønske eller server den som den er.

Yoghurten holder seg noen dager i kjøleskap. Jeg regner 3 porsjoner på 2 bokser kokosmelk dersom jeg spiser den sammen med frukt og bær.

13 Comments

  1. Tilbaketråkk: Alternativer til kaffi | food is my religion!

  2. Tilbaketråkk: Müsli med frø og nøtter | food is my religion!

  3. Tilbaketråkk: Fruktsalat med vaniljerømme | food is my religion!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s